REUTERS/Wolfgang Rattay
GRUPA A

PORAZ KAKAV SIMEONE NE PAMTI El Cholo se naklonio čudesnoj večeri Dortmunda: 'Nadam se da će nastaviti ovako igrati jer ih je predivno za gledati'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 25. listopad 2018. 11:12

Predvođen hrvatskim stručnjakom Ivanom Lekom, Club Brugge je pred svojim navijačima dočekao Monaco, kojeg je nakon smjene Leonarda Jardima po prvi put u Ligi prvaka vodio legendarni Francuz Thierry Henry.

Gosti su poveli pogotkom Sylle u 31. minuti, no belgijski je prvak brzo reagirao i osam minuta kasnije stigao do izjednačenja golom Wesleya nakon ubačaja Vankena.

Domaćin je odlučnije krenuo u drugo poluvrijeme, preuzeo je inicijativu i stvorio nekoliko dobrih prilika, no nedostajalo je konkretnosti pred suparničkim vratima.

Tako je svakome pripao po bod, što je rasplet koji zapravo najviše odgovara Borussiji i Atleticu. Za domaćina je cijeli susret branio hrvatski reprezentativni vratar Karlo Letica, koji nije kriv za primljeni pogodak s obzirom na to da je isti pao iz kontranapada. Stoper Vatrenih Matej Mitrović ostao je na Bruggeovoj klupi, dok bivši čuvar mreže hrvatske reprezentacije Danijel Subašić zbog ozljede nije konkurirao za nastup u redovima Monaca.

- Samo je konačni rezultat razočaravajući. Bili smo bolja momčad, u drugom poluvremenu trebali smo osigurati pobjedu. Liga prvaka je najjače natjecanje u Europi i protiv sebe smo imali snažnog suparnika. Dosad smo odigrali tri utakmice, i u njima smo dokazali da možemo odigrati prilično dobro za momčad iz male Belgije. Sposobni smo uzeti bodove tim vrhunskim europskim momčadima, ali mislim da jedan osvojeni bod dosad nije dovoljan. Monaco će na domaćem terenu biti favorit, ali teorija na papiru se razlikuje od onog što se događa na terenu. Znamo da tamo moramo uzeti barem jedan bod ako želimo završiti kao treći u skupini - izjavio je Ivan Leko nakon utakmice.

Henry u čekaonici

Thierry Henry mogao je biti zadovoljan što je njegova momčad izbjegla poraz.

- Oni su više imali loptu u posjedu, ali mi smo bili solidni. Ipak, prerano je reći da smo na pravome putu. Nije lako uzeti bodove na gostovanju, no nećemo poletjeti - kaže Henry.

A vrlo zanimljivo bilo je i u Dortmundu, gdje Borussia i bez ozlijeđenog Alcacera nije imala milosti za Atletico Madrid. Fantastično igraju Crno-žuti, pod vodstvom Luciena Favrea to je iznimno efikasna momčad koja ove sezone još nije izgubila utakmicu. Teško je stradao Atletico, imat će Diego Simeone o čemu razmišljati u narednim danima. Hrvatski napadač Nikola Kalinić ostao je na klupi gostiju iz Madrida.

- Ne možemo se izvlačiti na lošu sreću ili bilo što drugo. Dobro smo započeli drugo poluvrijeme, no prilike treba iskoristiti. Prvo mjesto sad izgleda teško dohvatljivo s obzirom na gol-razliku, ali moramo ih pokušati pobijediti kod kuće, pa ćemo vidjeti kako će se stvari razvijati – rekao je Atleticov kapetan Diego Godin.

Witsel je u prvom dijelu sretno pogodio za vodstvo, a početkom nastavka Saul je uzdrmao gredu. Sjajno su reagirale Borussijine pričuve, Guerreiro je poentirao dvaput, jednom Sancho, a čak tri asistencije upisao je Hakimi.

Bio je to najteži poraz Atletica u Ligi prvaka u posljednjih devet godina, te prvi Simeoneov poraz od četiri pogotka razlike otkako je postao trener Madriđana.

- Ovo nismo mogli ni zamisliti. Nije uobičajeno zabiti četiri gola Atleticu, cijela momčad zaslužuje velike komplimente - istaknuo je Borussijin kapetan Marco Reus.

Simeone se naklonio Dortmundu

"Čestitke našim protivnicima na moći, kontranapadima i mogućnosti da iskoriste naše nedostatke. Jako mi se svidjela njihova izvedba. Bili su praktični, dinamični i shvaćali su da je posjed u guranju lopte prema naprijed, a ne samo beskorisnom zadržavanju. Nadam se da će nastaviti ovako igrati jer ih je predivno za gledati. Možemo sad pričati o konačnom ishodu, ali rezultat je toliko težak da nema smisla išta objašnjavati. Morat ćemo poraditi na puno toga", izjavio je Simeone nakon utakmice.

Rezultati by SofaScore

Linker
05. svibanj 2024 05:27