Damir Krznar (desno)
 SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
KRZNAR JE ODLUČIO

Poštedu će dobiti samo jedan Vatreni, Krznar vraća igrača koji je u Europi igrao samo protiv Cityja!

Oko jednog igrača još je uvijek neobična situacija, ostaje nejasno zašto ga ne žele priključiti.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 10. srpanj 2021. 21:52

Priključili su se reprezentativci treninzima, po svemu sudeći, Damir Krznar izvest će na Islandu najjaču moguću momčad protiv Valura. Moguće je, naravno, da netko od najzvučnijih imena ne bude još posve spreman, pa ipak odgleda susret s klupe. Ali, prema sadašnjem planu, istrčat će svi najbolji, osim, dakako, hrvatskog reprezentativnog vratara Dominika Livakovića. Ostaju upitnici u napadu, hoće li početi Petković ili Gavranović, ili možda ipak Čop, koji nije bio loš protiv Islanđana, jedino mu je zakazala realizacija. Sve ovisi u kakvoj je tko trenutno formi nakon Eura. Možda ipak nema potrebe forsirati sve igrače, možda će biti mjesta za poštedu i na Islandu...

Ništa od Leovca

Dobra je vijest što “pecanje u mrežu” Kevina Theophile-Catherinea kod drugog Valurova gola nije završilo težom ozljedom. Ostao je Francuz ležati koju minutu, činilo se da bi mogao biti i teže ozlijeđen, no sve je prošlo dobro, Theophile bi trebao biti spreman za uzvrat. Isto kao i Francois Moubandje. Ozljeda koju je Švicarac zaradio na pripremama sad je prošlost, Moubandje bi, napokon, trebao dobiti novu priliku na lijevom boku. Zanimljivo, dosad je Moubandje odigrao tek jednu utakmicu za Dinamo u Europi, onu protiv Manchester Cityja u Maksimiru. Moubandje bi na početku ove sezone trebao biti prva opcija, sad će na Islandu dobiti šansu pokazati jesu li ga ranije u Dinamu nepravedno precrtali. Ništa nema od povratka Marina Leovca u prvu momčad, neobična je situacija i nejasno zašto u Dinamu ne žele opet priključiti Leovca, iako je jasno da im treba dodatna sigurnost na lijevoj strani, ali tko zna što će još donijeti ljeto po tom pitanju.

image
RONALD GORSIC/CROPIX

Inače, vratimo se još malo statistikama. Ako ne računamo onaj lanjski poraz od Ferencvarosa u Budimpešti u trećem pretkolu Lige prvaka, kad se igrala samo jedna utakmica, Dinamo se još uvijek može pohvaliti sjajnim učinkom u pretkolima na gostujućem terenu.

Velika senzacija

Onaj poraz od Malmöa 2011. godine, koji na kraju nije presudio, zadnji je Dinamov gostujući poraz na gostovanjima u pretkolima europskih natjecanja. I iz tog kuta gledanja bila bi uistinu velika senzacija da Modri zapnu već na prvoj prepreci, nakon minimalne pobjede (3:2) uvjetovane spletom okolnosti, a ne realnim odnosom snaga.

Dodajmo i da još nema službenih potvrda o odlascima nekih igrača na posudbe, Dinamo još traži rješenja. Za Robbieja Burtona, navodno, postoje upiti iz Championshipa, zadnji se spominje Blackburn, ali nije ni ta posudba još riješena. Kamo će Andrić i Atiemwen, hoće li još netko osim njih na posudbu? Polako dolazi vrijeme kad moraju u Dinamu presjeći oko nekih igrača, povratkom reprezentativaca sve više ih je na treninzima. Dobro je imati širinu, ali teško je usavršavati igru s toliko igrača na travnjaku.

Linker
02. svibanj 2024 16:57