Luka Modrić i Mohamed Salah

 Javier Soriano/afp/profimedia
KREĆE NEVIĐENO LUDILO

Povijesni dan za nogomet: U akciji Modrić i specijalist Europe, šlager rezerviran za posljednji termin

Pored Bayerna i Dinama, na ‘krštenju‘ nove Lige prvaka čeka nas niz zanimljivih utakmica
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 17. rujan 2024. 06:25

Danas kreće nova sezona Lige prvaka. Iako je u hrvatskim medijima u prvom planu, logično, gostovanje Dinama kod Bayerna u Münchenu, na rasporedu je večeras, sutra i u četvrtak niz drugih zanimljivih dvoboja. Kreće ludilo kakvo još nismo vidjeli, jedinstvena skupina od 36 momčadi od kojih će njih 24 nakon osam kola proći u sljedeću rundu, prvih osam direktno u osminu finala...

Utorak će nam, uz dvoboj Bavaraca i Modrih na Allianz Areni, ponuditi još pet utakmica. Dvije od njih na rasporedu su u ranijem terminu, od 18.45 sati, a sastaju se Juventus - PSV Eindhoven te Young Boys - Aston Villa.

- Veliki je ponos igrati ovo natjecanje, uz to igrati kod kuće. Radujem se uzbuđenju ove utakmice. Moramo pružiti dobru predstavu za nas i za naše navijače. Sviđa mi se format Lige prvaka. Susrest ćemo se s mnogo različitih suparnika, stimulativno je jer možemo upoznati i proučiti nešto drugačije od onoga što smo radili do sada - rekao je Juventusov trener Thiago Motta.

Specijalist za Europsku ligu

Aston Villa će po prvi put zaigrati u Ligi prvaka, a oni malo stariji sjećaju se 1982. godine kad je klub iz Birminghama osvojio tadašnji Kup prvaka. Na klupi Ville je Unai Emery, španjolski stručnjak koji je preporodio momčad i doveo je u sam vrh Premier lige, no tek treba vidjeti što taj specijalist za Europsku ligu može napraviti u najjačem europskom klupskom natjecanju.

image

Unai Emery

DARREN STAPLES Afp

Šlager kasnijeg, udarnog termina od 21 sat svakako je ogled bivših europskih prvaka Milana i Liverpoola. Dva velikana u različitom raspoloženju dočekuju utakmicu na San Siru. Rossoneri su u talijanskom prvenstvu na domaćem terenu svladali Veneziju 4:0, dok su Redsi upisali prvi premierligaški poraz u aktualnoj sezoni, Nottingham Forest je na Anfieldu slavio 1:0.

Zlatan Ibrahimović, savjetnik Milanovog vlasnika RedBirda, održao je jučer sastanak s trenerom Paulom Fonsecom i sportskim direktorom Geoffreyem Moncadom. Talijanski mediji očekuju da će Milanov napad protiv Liverpoola predvoditi Alvaro Morata umjesto Tammyja Abrahama, dok bi se u početnu postavu na poziciju Mattea Gabbije trebao vratiti stoper Fikayo Tomori. Morata se vraća nakon ozljede te je u prvenstvu odigrao pola sata, dok se Tomori vjerojatno odmarao za Ligu prvaka. Davide Calabria se također oporavio od ozljede, konkurencija na desnom beku mu je Emerson Royal. Liverpool dolazi u najjačem sastavu, a očekuje se da bi Dioga Jotu u vrhu napada mogao zamijeniti Darwin Nunez.

Organizirani Nijemci

- Pripremamo se za Milan kao i za sve ostale utakmice, ne bi bilo dobro da ovaj poraz u prvenstvu utječe na to. Uvijek pokušavam raditi isto, baš ono što očekujem od igrača. Moraju se oporaviti na najbolji mogući način nakon pobjede i nakon poraza ili remija. I pokušat ćemo se na najbolji mogući način pripremiti za utorak. Bit će to potpuno drugačija utakmica, ali i utakmica u kojoj ćemo se suočiti s puno kvalitete - najavio je Arne Slot, menadžer Liverpoola.

image

Arne Slot

PETER POWELL Afp

Real je u Madridu domaćin Stuttgartu, a trener Carlo Ancelotti nada se uspješnom startu natjecanja u kojem njegova momčad brani naslov prvaka.

- Imamo isti entuzijazam kao i inače u Ligi prvaka, u kojem nje naš klub protagonist dugo vremena. To je posebno natjecanje i pokušat ćemo se natjecati do kraja. Format se promijenio, ali favoriti su uvijek isti, uključujući Real Madrid. Ima i drugih. Ova Liga prvaka bit će drugačija priča nego prošle sezone, ali nadam se da ćemo se opet plasirati u finale - rekao je Ancelotti.

Za ovu utakmicu u konkurenciju se vraćaju Jude Bellingham, Aurelien Tchouameni i Eder Militao.

- Stuttgart je bio vrlo dobar prošle sezone, a činjenica da su u Ligi prvaka vrlo dobro opisuje rad njihovog trenera. To je vrlo dobra momčad, vrlo dobro organizirana. Siguran sam da nas čeka zabavna utakmica - najavio je Realov trener.

U Lisabonu će portugalski prvak Sporting ugostiti francuski Lille. Iako će u redovima domaćina biti puno debitanata, Sporting je ipak favorit, barem na papiru...

Linker
17. rujan 2024 08:11