Antonio Mateu Lahoz 
 FRANCK FIFE Afp
EUROPSKI OKRŠAJI

Poznati suci za finale Lige prvaka i Europske lige: Španjolac i Francuz vodit će glavnu riječ

Europska nogometna federacija (UEFA) potvrdila je kome će krajem svibnja pripasti velika čast
Piše: HinaObjavljeno: 12. svibanj 2021. 18:33

Španjolski sudac Antonio Mateu Lahoz (44) vodit će finale nogometne Lige prvaka između Chelsea i Manchester Cityja 29. svibnja, objavila je Europska nogometna federacija (UEFA).

Lahoz je prije dvije godine bio četvrti sudac na finalu LP između Liverpoola i Tottenham, a ove sezone je vodio šest utakmica u Ligi prvaka, uključujući i prvu utakmicu četvrtfinala između Bayerna i PSG-a.

Španjolac je međunarodni sudac od 2011. godine, a nedavno je izabran i za jednog od sudaca koji će dijeliti pravdu na EURO-u 2020.

U finalu će Lahozu pomagati zemljaci Pau Cebrian Devis i Roberto Diaz Perez del Palomar, dok će drugi Španjolac, Carlos del Cerro Grande, biti četvrti sudac.

Uloga video pomoćnog suca (VAR) dodijeljena je Španjolcu Alejandru Joseu Hernandezu Hernandezu.

Finale je na rasporedu 29. svibnja, a UEFA još nije službeno objavila gdje će se igrati. Utakmica se trebala igrati u Istanbulu, međutim mediji nagađaju kako će finale biti prebačeno u Porto.

UEFA je objavila i kako će Francuz Clement Turpin suditi finale Europske lige između Villarreala i Manchester Uniteda koje će se održati 26. svibnja u Gdanjsku.

Turpin je međunarodni sudac od 2010. godine, a ove sezone 38-godišnjak je sudio na sedam utakmica Lige prvaka, kao i na utakmici 16-ine finala Europske lige između PSV Eindhovena i Olympiacosa.

Također, i on će biti dio sudačke skupine odabrane za skorašnje EP.

Turpinu će pomagati sunarodnjaci Nicolas Danos i Cyril Gringore, a četvrti sudac je Slovenac Slavko Vinčić. U VAR sobi bit će Francuz Francoisu Letexier.

Linker
25. rujan 2022 21:04