MIGUEL MEDINA Afp
ZASLUŽILI SU VIŠE

Pravo je čudo kako su sjajni Brozović i Perišić opet morali čestitati na pobjedi Luki Modriću

Perišić je bio među najboljima, Brozović diktirao igru, a Modrić odigrao prosječno
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 16. rujan 2021. 18:11

Bio je to još jedan od onih rezultata koji frustrira. Jer Inter je u tri posljednje utakmice s Realom, prošle i na početku ove sezone, izgubio sve tri, ali je u dvije djelovao bolje. U prvoj u Madridu (2:3) i pogotovo u ovoj od srijede (0:1). Pravo je čudo kako su Brozović i Perišić (među najboljima) opet morali čestitati na pobjedi Luki Modriću.

Kapetan Hrvatske odigrao je jednu od prosječnih mu partija, dok su dva Hrvata među interistima diktirali igru koja je i Modriću stvarala probleme. Na tribinama Meazze, pred 37 tisuća gledatelja (3,5 milijuna eura utrška), među tv komentatorima je bio i Antonio Conte.

image
MIGUEL MEDINA Afp

On je lani izgubio dva puta i sada je procjenjivao kako je Inter izgledao pod Simoneom Inzaghijem. Koji za razliku od njega nije imao Lukakua i Hakimija. Unatoč tome Inter je najbolje djelovao od svih spomenutih ogleda s Realom i da na golu gostiju nije bilo fantastičnog Courtoisa, Blancosi bi se jako loše proveli. Inzaghijev Inter igra u istoj postavi, 3-5-2, ali za razliku od Conteovog, ima nešto manje šablone i stege (to jest grča) ali više lepršavosti, kreativnosti u završnici, uz izvanrednu trku i kompaknost.

Jedino što je Interu nedostajalo jesu pogoci, i zato su kažnjeni pogotkom u 89. minuti, koji je postigao mlađahni Rodrygo (20), strijelac i u prošle dvije utakmice. Brazilcu je to sedmi pogodak u 17 utakmica LP-a i sukladno manjku minuta, učinak mu je impresivan.

Nažalost po Inter, čiji su napadači propustili niz šansi da poentiraju. No, ako se po jutru dan poznaje, ovaj Inter će svojim navijačima prirediti puno zadovoljstva u ovoj sezoni, kao što je za nas bio gušt gledati Brozovićevu dominaciju u sredini terena i moć Perišića po boku. Kako je kazalo više komentatora, Inzaghi je izmjenom Perišića i Lautara izgubio moć, a ulasci Corree i Vidala nisu pomogli. Dok su ulasci Rodryga i Camavinge Ancelottiju donijeli gol pobjede...

Linker
25. travanj 2024 09:18