FRANCK FIFE Afp
KIKS U FRANCUSKOJ

Predrag Mijatović detektirao glavni problem Reala, pa progovorio i o Luki Modriću: ‘Nisu bili uvjerljivi‘

‘Mislim da Endrick još nije spreman igrati kao starter. Mislim da bi ove godine još trebao ulaziti s klupe‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 03. listopad 2024. 11:06

Real Madrid je poražen na gostovanju kod Lillea (1:0) u 2. kolu Lige prvaka, pritom je prikazao slabu igru koju je odmah kritizirao i nezadovoljni trener Carlo Ancelotti.

Njegovim se kritikama priključio i Predrag Mijatović, igrač Reala od 1996. do 1999. i sportski direktor kraljevskoga kluba u razdoblju od 2006. do 2009. godine.

- Momčad defenzivno nije bila loša, niti je Lille odigrao senzacionalno, ali mislim da Real Madrid mora popraviti puno stvari – rekao je 55-godišnji Crnogorac.

Dodao je kako nije oduševljen ‘‘rock‘n‘roll stilom‘‘ veznog reda u kojem su bili Aurélien Tchouaméni, Eduardo Camavinga, Fede Valverde i Jude Bellingham.

- Nisu mi bili uvjerljivi. Mislim da je problem protiv Lillea bio u veznom redu koji je bio previše fizički, a bez puno kreativnosti.

Dodao je kako mu je ‘‘jako nedostajao Luka Modrić‘‘ te da se osjetio izostanak Tonija Kroosa.

- Mislim da su Tchouaméni, Camavinga i Valverde previše mišića, i da to nije bio odgovarajući vezni red za ovu Realovu utakmicu – kazao je Mijatović u programu Cadena SER.

Istaknuo je kako se izostanak kreacije u velikoj mjeri odrazio na igru Viniciusa Juniora.

- Njegov način igre uvelike ovisi o loptama koje dobiva. A protiv Lillea nismo imali kreativni vezni red koji mu može dati korisne lopte za njegovu igru...

Daroviti 18-godišnji brazilski napadač Endrick započeo je utakmicu u Francuskoj od prve minute, no Mijatović nije bio oduševljen viđenim.

- Mislim da Endrick još nije spreman igrati kao starter. Mislim da bi ove godine još trebao ulaziti s klupe kako bi iskoristio pad suparničke ekipe na nižu razinu i zabijao golove – zaključio je Mijatović.

Linker
25. listopad 2024 00:25