Pep Guardiola

 NIGEL FRENCH/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nigel French/Pa Images/Profimedia
NEOBIČNA IZJAVA GUARDIOLE

‘Pretjerano razmišljam i volim pretjerivati s glupom taktikom! Igrat ćemo s 12 igrača‘

Zanimljiva je bila presica Pepa Guardiole uoči okršaja Lige prvaka protiv Atletico Madrida
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 04. travanj 2022. 19:55

Šime Vrsaljko trebao bi biti u početnoj postavi Atletico Madrida koji je u osmini finala eliminirao Manchester United, a sad mu na putu do polufinala stoji njegov gradski rival City. Diego Simeone ne može računati na stopera Josea Gimeneza i veznjaka Hectora Herreru, dok Građanima nedostaju Ruben Dias i mladi Cole Palmer.

- Znamo da je City jedna od najboljih momčadi u Ligi prvaka, ali mislim da imamo kvalitetu i snagu da im se suprotstavimo te da ćemo imati svoje šanse za prolaz. Bit će to jako teška utakmica, ali mi smo spremni - najavio je Stefan Savić, stoper Atletico Madrida.

Cityjev menadžer Pep Guardiola biranim je riječima govorio o Atleticu.

- Oni su prvaci Španjolske, prvenstva iz kojeg je najviše momčadi osvajalo Ligu prvaka u posljednjih 20 godina. Ta je liga tako teška, a oni su u njoj prvi. Divim se njihovoj konzistenciji, dvaput su bili u finalu Lige prvaka, znaju kako se treba postaviti u ovom natjecanju. Kad sam počinjao u Barceloni bilo je drugačije, sad su u četvrtfinalu svi suparnici nevjerojatno teški. Dat ćemo sve što imamo pa ćemo nakon uzvrata u Madridu vidjeti tko će proći dalje - poručio je Guardiola.

Znali su ga novinari tu i tamo pecnuti zbog “pretjeranog razmišljanja” u utakmicama LP.

- Puno pretjerano razmišljam, zato sam imao vrlo dobre rezultate u Ligi prvaka. Moj posao bi bio dosadan da cijelo vrijeme moram pobjeđivati na isti način. Volim pretjerivati s glupom taktikom, i ako ne pobijedim, izgledam glupo. Pripremit ću nevjerojatnu taktiku, igrat ćemo s 12 igrača - kazao je Guardiola, naravno, uz veliku dozu sarkazma...

Linker
19. travanj 2024 09:14