SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
KAŽNJENIČKA BOJNA

Promjena plana Dinamovog trenera! Samo jedan igrač ne putuje na Island, a jedna stvar je nova neugodnost

Nakon neočekivanog raspleta utakmice u Maksimiru, trener Krznar odlučio se na promjenu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. srpanj 2021. 22:05

Hoće li trener Modrih Damir Krznar za Island aktivirati “kažnjeničku bojnu s Eura”?

Znamo da je bio plan da dečke koji su igrali na Euru odmori, te da ne putuju na Island jer se pretpostavljalo da će Modri u Maksimiru napraviti dovoljnu prednost da na sjever Europe putuju relaksirani. Kad ono, ideja se pretvorila u - ćorak!

Prednost od samo jednog pogotka zahtijeva veliki oprez i ništa se ne smije riskirati, tako da smo dobili odgovor na pitanje s početka teksta. Da, Dinamo na Island vodi svoju najbolje igrače, sve one koji su igrali na Euru, osim Dominika Livakovića, koji nije prijavljen za prve dvije europske utakmice. Dakle, u avionu za Island bit će hrvatski reprezentativci Bruno Petković, Mislav Oršić i Luka Ivanušec, švicarski Mario Gavranović, te sjevernomakedonski Arijan Ademi i Stefan Ristovski. Možda se do puta nešto promijeni, ali u to je teško vjerovati, previše toga je u igri da bi se Krznar kockao.

Tako da će Dinamovi “europski zastupnici” umjesto odmora morati na daleki put. Upravo to se htjelo izbjeći, ali nije uvijek sve tako jednostavno u životu, ponekad se stvari, kako se to u slengu kaže, “skurvaju”. Let do Islanda traje četiri sata, isto toliko naravno i natrag, tako da će dinamovci u avionu provesti punih osam sati.

A dečki koji su bili na Euru ionako su dosta letjeli avionima s obzirom na raspršenost Europskog prvenstva, tako da će im to predstavljati dodatni napor. Mogla bi ih smetati i činjenica da je na Islandu trenutačno razdoblje “šestomjesečnog dana" koje traje od 21. ožujka do 23. rujna, tako da će, iako igraju u 20 sati po tamošnjem, a u 22 sata po hrvatskom vremenu, Modri igrati pod - dnevnim svjetlom.

Uz niske temperature, te umjetnu travu, to će im biti dodatna neugodnost, otegotna okolnost...

Linker
28. travanj 2024 09:23