Guardiola još jednom nije uspio odvesti City u finale Lige prvaka

 PAUL ELLIS Afp
NE MIJENJA STAV

Prosinečki jasan: ‘Svi smo sada pametni, ali uvijek ću reći da najviše volim Pepov nogomet‘

"Ovo je jedna od utakmica koja ti ostavi stotine upitnika", rekao je Prosinečki o utakmici između Reala i Cityja.
Piše: SNObjavljeno: 05. svibanj 2022. 16:19

Nogometni svijet danas je posvećen samo ludoj nogometnoj utakmici između Real Madrida i Manchester Cityja. 'Kraljevski klub' je još jednim preokretom izborio svoje novo finale Lige prvaka, a novo čudo je ostavilo bez daha i Roberta Prosinečkog.

"Svašta sam vidio u nogometu. Ovo je jedna od tih utakmica koja ti ostavi stotine upitnika. I dugo ostaneš u čudu. Svašta se tu da analizirati", rekao je Prosinečki za Sport Klub.

'Žuti' je igrao za Real i jasno je da mu je drago zbog njihove pobjede, ali je ujedno i štovatelj nogometa Pepa Guardiole.

"Real je veliki klub, koji nikad ne odustaje i nikad se ne predaje. I to je ono što je zapravo ugrađeno u kod Real Madrida. Što se Guardiole tiče, i dalje za moj pojam njegove momčadi igraju najbolji nogomet. Stavimo sve po strani, pa analizirajmo primjerice derbi s Liverpoolom, kakva prezentacija u prvom poluvremenu, pa onda i sama igra u ove dvije utakmice. Posebno prva na Etihadu. Pa u zadnjim minutama promaše zicer za 2:0. I onda dođe Real. A, jedan je jedini Real."

Prosinečki je komentirao i zamjene koje je Guardiola napravio u utakmici te se ostavio bez nekih važnih igrača u situaciji kada je Real napravio preokret.

"A, svi smo sad pametni. To je trenerska kletva. Imaš u glavi i kraj sezone, kao za peh izvadiš igrače koji mogu napraviti razliku ako pođe po zlu. Očito je osjetio da se Real ne može izvući. Ali, zar to nije život i zar svatko od nas jedan dan nije donio dobru, pa pogrešnu odluku. Pep je odlučio tako. Puno je toga dobio u karijeri, ali ima i dosta važnih izgubljenih utakmica. To je tako. Ne odustaje od svoje filozofije, momčadi mu igraju nogomet koji ja volim. I jednostavno si tu ne mogu pomoći. I zbog toga ću uvijek reći da Pepov nogomet najviše volim", rekao je Prosinečki za Sport Klub.

Linker
26. travanj 2024 05:02