LLUIS GENE Afp
PORAZNA STATISTIKA

Prvi put u povijesti? Svijet u čudu: Donedavno je ovo za Barcelonu bilo nezamislivo!

Ne ide bez Messija... Katalonski klub teško je uzdrmao novi udarac i to pred vlastitim navijačima
Piše: Goran Čičin-Mašansker, SNObjavljeno: 14. rujan 2021. 23:41

Derbi večeri, barem po imenima sudionika, odigran je u katalonskoj prijestolnici. Barcelona je posljednji put s Leom Messijem u sastavu izgubila od Bayerna 8:2, a točno godinu i mjesec dana kasnije opet se nije dobro provela protiv njemačkog prvaka koji je poboljšao rekord i već 18. sezonu zaredom s pobjedom krenuo u elitno natjecanje. Gol-razlika Bayerna u tom sjajnom nizu u utakmicama prvih kola je 45:2!

Barcelona je pak prvi put nakon 22 godine poražena na premijeri Lige prvaka. A taj poraz bio je odraz superiornosti Bavaraca u odnosu na slabu prezentaciju Koemanove momčadi koja se baš i nije snašla u njegovim taktičkim odabirima (3-5-2). Bayern je imao puno prostora, gotovo da je radio što je htio na Camp Nouu. Uostalom, najviše govori podatak da je domaćin ostao bez udarca u okvir gola.

Barcu je načeo Thomas Müller koji je ostavljen bez bloka na 25 metara, bio mu je to rekordni sedmi gol u šestoj utakmici protiv Katalonaca. Nitko Barceloni u eliti nije zabio više, a sve je bilo riješeno već početkom nastavka kad je Robert Lewandowski zabio svoj 24. gol u posljednjih 18 utakmica Lige prvaka. Dodao je Lewa još jednog u završnici, a desetak minuta odradio je za goste i naš Josip Stanišić.

PORAZNA STATISTIKA

Pogled na stranice koje se bave obradom statističkih podataka govori nam da niti jedna od njih ne pamti utakmicu u kojoj Barca nije uputila niti jedan jedini udarac u okvir gola. Barem ako gledamo baze podataka koje postoje otkako su se bilježili takvi podaci. Dio stranica u svoju je statistiku ubrojao samo utakmice iz Lige prvaka, a neke su išle i šire. (SN WEB)

Linker
24. travanj 2024 13:36