ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
KOMENTAR STRUČNJAKA

‘PSG se raspao nakon izjednačujućeg gola. Postali su emotivni i agresivni, ali na glup način‘

Komentar nakon prve polufinalne utakmice LP između PSG-a i Man. Cityja dao je Arsene Wenger
Piše: SNObjavljeno: 29. travanj 2021. 08:24

Legendarni bivši menadžer Arsenala kritizirao je nastup francuskog prvaka koji je prosuo vodstvo 1:0, te je u nastavku 'Građanima' omogućio preokret i konačnu pobjedu 2:1.

"Moram reći da je PSG u drugom poluvremenu bio povučen i da je štitio prednost. Jer je to bilo zato jer nisu fizički više mogli? Nakon gola za 1:1 potpuno su se raspali. Postali su emotivni i agresivni, ali na glup način", rekao je Wenger.

Francuski stručnjak vjeruje da je tijesna borba za naslov u francuskom prvenstvu, u kojem se trenutno nalaze na drugom mjestu, s bodom zaostatka za Lilleom, utjecala na samopouzdanje igrača Mauricija Pochettina.

"Ono što je bilo jako zanimljivo je da se PSG kod rezultata 1:1 raspao. To je vjerojatno posljedica činjenice da su u ligi izgubili osam utakmica. To u ovakvim situacijama ima utjecaja. Kada je rezultat 1:1, momčad to podsvjesno ima u glavi i to ima utjecaja. Situacija nije kao sezonu ranije kada su u ligi bili nepobjedivi. Mogao se jasno vidjeti pad samopouzdanja kada je City izjednačio. Za ovakvu utakmicu u polufinalu Lige prvaka, to je bilo previše", zaključio je Wenger.

Linker
04. svibanj 2024 22:53