Marko Arnautović

 Independent Photo Agency Srl/alamy/alamy/profimedia
ZVUČI NEVJEROJATNO

‘Putnik kroz vrijeme‘ u Ligi prvaka postavio rekord koji možda nikad neće biti srušen

Premda su si domaćini već uknjižili tri boda, prošlogodišnji finalist iznenadio je Lisabon
Piše: SNObjavljeno: 30. studeni 2023. 09:29

Inter je i prije pete utakmice D skupine Lige prvaka osigurao nokaut fazu, stoga su prošlogodišnji finalisti relativno opušteno mogli pristupiti Lisabonu i ogledu s Benficom.

Možda su izabranici Simonea Inzaghija i malo previše opustili, jer već u 34. minuti Benfica je imala 3:0 vodstvo i "sigurnu" pobjedu. Pritom se istaknuo Joao Mario kao strijelac svih pogodaka, a mnogi navijači portugalske momčadi već su uknjižili tri boda.

No, u drugom poluvremenu zamijenile su se uloge i Inter je izborio egal pogocima Marka Arnautovića (51.), Davidea Frattesija (58.) i Alexisa Sancheza s bijele točke (72.), a pritom je prvi strijelac talijanske ekipe oborio zanimljiv rekord.

image

Marko Arnautović

CARLOS COSTA Afp

Naime, Arnautović je igrač s najvećim razmakom između dva postignuta pogotka u Ligi prvaka otkad je natjecanja. Austrijski reprezentativac srpskih korijena posljednji je pogodak u LP zabio u prosincu 2010. godine, a na idući je čekao točno 4740 dana.

"Arnautović putuje kroz vrijeme", simpatično je prokomentirala stranica Opte, koja je i iznijela ovaj rekord za kojeg vjerujemo da će ga zaista biti teško nadmašiti.

Arnautović je prije 13 godina zatresao mrežu upravo Interu. Tada je nosio dres Werdera, koji je slavio 3:0 protiv ekipe Rafaela Beniteza, ali i završio posljednji u skupini A iza Tottenhama, Intera i Twentea.

Inače, ovaj 34-godišnji centarfor rekorder je i austrijske reprezentacije kao igrač s najviše nastupa u nacionalnom dresu. U 111 odrađenih susreta postigao je 36 pogodaka. Dvaput je zaigrao protiv Hrvatske u Ligi nacija 2022., te zabio pogodak u 3:0 pobjedi Austrijanaca u Gradskom vrtu.

image

Marko Arnautović

PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

Prije nekoliko godina Arnautovićev brat Danijel otkrio je da je centarfor želio zaigrati za Srbiju.

- Svim srcem želio je dres Srbije, sjećam se da je još kao mali govorio da želi igrati za zemlju našeg oca Tomislava. Na jednom sastanku dogovoreno je da Marko zaigra za Srbiju, ali istina je da nikada nije stigao poziv. Zato se odlučio za Austriju, koja ga je uvijek željela u svom timu.

Arnautović je na posudbi iz Bologne do kraja sezone, a zatim će Inter odlučiti želi li ga otkupiti.

Linker
06. svibanj 2024 15:06