Ovo je Darwin Nunez 'Rambo', strijelac jedinog pogotka u Amsterdamu

 JOHN THYS Afp
VELIKI REZULTAT

‘Rambo je to riješio!‘: Klub zaradio rekordno bogatstvo, sada imaju samo jednu želju, samo ne Bayern...

Strijelac ključnog gola na meti je Barce i Newcastlea, ako ode, zamijeniti bi ga mogao jedan Hrvat
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 16. ožujak 2022. 15:36

Prvi put u svojoj povijesti nogometaši Benfice eliminirali su Ajax u europskim kup-natjecanjima! Nakon lisabonskih 2:2, u Amsterdamu su Portugalci na uzvratu osmine finala Lige prvaka slavili 1:0, pogotkom sjajnog Urugvajca Darwina Nuneza u 77. minuti i tako su se, nakon šest godina, iznova plasirali u četvrtfinale elitnoga natjecanja.

Ajax je bio dominantan cijelu utakmicu, posebno u prvih 45 minuta, kad Benfica nije uputila ni jedan jedini udarac prema vratima Nizozemaca! No, jalova je bila ta dominacija, domaćin je uputio 16 udaraca, ali mreža gostiju nije se zatresla.

S druge, pak, strane, Benfica je u drugom dijelu u četiri navrata zaprijetila Ajaxu, samo je jedan udarac bio u okvir vrata, ali i taj je jedan bio dostatan za pobjedu. Nunez je opet iskazao golgeterski talent, bio mu je ovo 26. ovosezonski pogodak za Benficu u svim natjecanjima (četvrti u Ligi prvaka) i cijena ovom 22-godišnjem napadaču skače u nebo, Benfica će ga zacijelo na ljeto prodati za više od 50 milijuna eura!

image
JOHN THYS Afp

Dosad su najviše zanimanja za Nuneza pokazali Newcastle i Barcelona, a možebitnim odlaskom Urugvajca iz Lisabona, otvaraju se vrata Benfice hrvatskom napadaču Petru Musi (Boavista), kojeg su klupski čelnici već "snimili" kao potencijalnog nasljednika Nunezu...

- "Rambo" je to riješio - objavio je nakon utakmice na svom Instagram profilu napadač Benfice, Goncalo Ramos, postavivši Nunezovu fotografiju.

Veliko je bilo slavlje u svlačionici portugalskog kluba, a nakon utakmice novinare su upitali Benficina Ukrajinca Romana Jaremčuka, kako proživljava ove dane tijekom invazije na domovinu?

- Za mene je to vrlo teško pitanje. Profesionalac sam i moram se boriti ovdje, na terenu, dajem sve što mogu. Moji prijatelji i moji sunarodnjaci bore se u Ukrajini, moje su misli s njima - rekao je Jaremčuk, koji je u Lisabonu postigao drugi, izjednačujući pogodak za Benficu.

A jedan od najboljih igrača Benfice, bio je belgijski srednji branič, Jan Vertonghen, koji je prvih šest godina seniorske karijere proveo baš u Ajaxu, prije odlaska u Tottenham...

image
JOHN THYS Afp

- Presudila je naša defenzivna kompaktnost, doista smo igrali po načelu "svi za jednoga". Zatvorili smo prilaze svojim vratima, pa iako je Ajax imao više loptu u nogama, nismo mu dopustili stvaranje pravih prilika. Kad se sve na kraju zbroji, možda nismo bili bolji, ali smo bili efikasniji od Nizozemaca, postigli smo taj jedan, odlučujući pogodak. Iako smo bili razočarani remijem u Lisabonu, znali smo da ništa još nije gotovo, bili smo svjesni da možemo u Amsterdamu pobijediti. To se, eto, i dogodilo, Ajax je odlična momčad, ali i mi smo imali svoje adute i na kraju smo nagrađeni prolaskom u četvrtfinale - rekao je Vertonghen, koji je u Johan Cruyff Areni pozdravljen pljeskom domaćih navijača.

A na upit koga bi želio izbjeći u ždrijebu (više nema nikakvog ograničenja prilikom izvlačenja parova, svatko može igrati sa svakim), ponudio je jasan odgovor:

- Bayern! Nikako ne bih želio Bayern, jesenas smo s Bavarcima igrali u skupini E i definitivno nam ne odgovaraju - prisjetio se Vertonghen dva teška poraza (2:5 i 0:4) protiv Nijemaca.

Plasmanom u četvrtfinale, Benfica je zaradila golem novac, rekordan za ovaj klub u Ligi prvaka. UEFA će, naime, portugalskom klubu u blagajnu za ovu sezonu proslijediti čak 64,74 milijuna eura! Bila je ovo, spomenimo i taj podatak, 120. pobjeda Benfice u 270 odigranih utakmica u Kupu/Ligi prvaka.

Na tribinama su Portugalci imali oko 3.000 navijača, kojima su se dan poslije utakmice, na službenoj klupskoj stranici, zahvalili za glasnu potporu, napisavši - "Hvala najboljim navijačima na svijetu"...

Linker
26. travanj 2024 18:34