Neymar je bio siguran izvođač jedanaesterca
 AFP
MRŠAVA POBJEDA

Rani penal ‘provukao‘ PSG protiv Olma i društva! Neymar zabio i ‘pogurao‘ finalista Lige prvaka

Francuska momčad nije baš bila uvjerljiva protiv Leipziga, ali tri boda se pišu...
Piše: HinaObjavljeno: 24. studeni 2020. 19:04

Poslije odigranih susreta 4. kola Lige prvaka imamo već četiri sigurna putnika za drugi krug. Chelsea, Sevilla, Barcelona i Juventus ostvarili su plasman u osminu finala. Na korak do tog cilja nalaze se Borrussia Dortmund i Lazio, dok je najveća gužva u skupini H gdje još uvijek teoretski sve četiri momčad imaju šanse za prolazak skupine.

PSG je uzvratio Leipzigu (Olmo igrao do 64.minute) za poraz u prethodnoj rundi, jedini zgoditak postigao je Neymar u 11. minuti s bijele točke. Sabitzer je po nogama lagano udario Di Mariu u kutu kaznenog prostora, dovoljno da sudac Makkellie pokaže na jedanaesterac kojeg je Brazilac sigurno izveo.

Leipzig je imao želju, imao je i loptu u nogama, ali nije uspio pronaći put do mreže Navasa. Najbolje prigode propustio je Forsberg, ne može se reći da su to bili "ziceri", ali njegovi pokušaji glavom nisu završili u mreži. PSG je gostima prepustio loptu uzevši prostor kojeg ipak nisu domaći iskoristili preko Neymara i Mbappea.

image
Hoće li se grliti večeras i slaviti bitnu pobjedu protiv Olma i društva?
AFP

PSG se pobjedom poravnao na šest bodova sa Leipzigom, a na prvu poziciju skupine H izbio je Manchester United uvjerljivom pobjedom nad Basaksehirom.

Već poslije 19 minuta na semaforu je svjetilo 2:0 zgodicima Bruna Fernandesa. Prvog je zakucao sa 17 metara, a drugog lagano poslao u mrežu nakon što mu je loptu na pet metara slabom intervencijom servirao vratar Gunok. Rashord je povisio prednost nakon možda i prestrogo dosuđenog kaznenog udarca uslijed guranja Bollingoli-Mbomba. U nastavku su Turci preuzeli inicijativu, pokazali više želje, postigli i počasni zgoditak preko Turuca, ali United je preko Jamesa došao do konačnih 4:1. U sljedećem kolu United čeka PSG na Old Trafordu, a potom u zadnjem kolu ide na noge Leipzigu.

-------------------------------

SKUPINA H

Man. United - Bašakšehir 4-1 (Fernandes 7, 19, Rashford 35-11m, James 90+2 / Turuc 75)

PSG - RB Leipzig 1-0 (Neymar 11-11m)

Ljestvica

1. Manchester United 4 3 0 1 12-4 9

2. PSG 4 2 0 2 5-4 6

3. RB Leipzig 4 2 0 1 4-7 6

4. Bašakšehir 4 1 0 3 3-9 3

Linker
13. travanj 2024 02:08