KERSTIN JOENSSON Afp
EMOTIVNA VEČER ZA POLJAKA

Razočarani Lewandowski se oglasio nakon okršaja s Bayernom, nakon poraza tješio ga je predsjednik Barcelone

Bio je to vrlo emotivan povratak Roberta Lewandowskog u München
Piše: SNObjavljeno: 14. rujan 2022. 09:00

Prije utakmice pozdravio je sve igrače i zaposlenike Bayerna. No, na terenu nije bilo dobrog raspoloženja prema Poljaku kad su navijači u pitanju. Bavarci su žestoko izviždali Lewandowskog, ali je Poljak ipak imao nekoliko sjajnih prilika za postizanje golova. Međutim, Manuel Neuer je nešto obranio, a nešto je i Poljak promašio. Nakon utakmice vidno utučeni 34-godišnjak napadač vrlo brzo je napustio Allianz Arenu.

Prije ulaska u autobus prišao mu je predsjednik kluba Joan Laporta, zagrlio ga i utješio. Svi znaju da mu je bilo jako teško u Münchenu, a još mu je teže bilo nakon što je promašio tolike šanse, što se njemu ne događa. No, ta emocija i tuga mogu ga samo motivirati prije sljedećih nastupa i prije revanša s Bayernom na Spotify Camp Nou.

Kapetan poljske reprezentacije oglasio se i na društvenim mrežama. Na svom Instagramu ukratko je rezimirao tužnu večer u Münchenu.

"Bila je ovo teška večer. Sada je vrijeme da se fokusiramo na budućnost",

Lewandowski je osam godina bio igrač minhenskog Bayerna. Svaki put je osvojio njemačko prvenstvo, a tome je dodao i trijumf u Ligi prvaka 2020. godine. Postigao je 344 gola u 375 utakmica za Bayern. Drugi je strijelac u povijesti kluba, odmah iza Gerda Müllera.

Koliko god dobar i iskusan bio, nije mu bilo lako. I vjerojatno se barem jedan promašaj se ne bi dogodio da nije bio pod tolikim stresom...

Linker
19. travanj 2024 22:09