CHRISTOF STACHE Afp
OVO JE BIO MAKSIMUM

Razočaranje u Parizu, Mbappe na izlaznim vratima kluba? Jednom rečenicom dao je naslutiti što se sprema

Štoviše, mogao bi sada otići i Leo Messi, a niti trenerova sudbina u klubu nije sigurna
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 09. ožujak 2023. 07:20

Kylian Mbappé bio je jako realan nakon što je PSG u Münchenu ispao iz Lige prvaka već u osmini finala. Francuska superzvijezda imala je samo 32 dodira u 90 minuta i dvije donekle obećavajuće situacije za gol.

"Kao što sam već rekao došli smo dati maksimum. Istina je da je ovo naš maksimum", priznao je Mbappé, čija će vlastita budućnost sada opet postati predmet sve češćih nagađanja.

Sve je više onih koji su uvjereni da će Mbappé na ljeto otići u Real Madrid. Posebno ako doista misli da je ovo maksimum od ovakvog PSG-a. Realov je daleko veći...

Trener Christophe Galtier žali što njegovi igrači nisu prvi zabili u uzvratnoj utakmici, a imali su veliku šansu, praktički prazan gol koji je Vitinha promašio.

"To je veliko razočarenje. Nažalost, moramo to probaviti i prihvatiti", rekao je Galtier za Canal Plus.

"Moramo nastaviti s pobjedama u prvenstvu. Svi su razočarani, ali ja ne smijem biti. Čak i ako smo imali puno poteškoća u prvoj utakmici, puno smo nade polagali u drugu utakmicu. Imali smo jako dobru situaciju kada smo stvarali prilike. Natjecali smo se s našim protivnicima i bili jako dobri. Nažalost, nismo iskoristili šanse koje smo imali. Onda smo u drugom poluvremenu primili stvarno glup gol. Na ovoj razini morate biti malo čvršći i pametniji", rekao je trener Parižana.

Sada će se postavljati pitanja o budućnosti Messija, kojemu ovog ljeta ističe ugovor i povezivan je s odlaskom u Barcelonu ili čak i Saudijsku Arabiju. Mbappéa smo već iskomentirali, a i Galtierova je sudbina upitna.

"Znamo koliko je PSG-u važna Liga prvaka", rekao je Galtier. "Puno je očekivanja. Ako samo osvojimo ligu, je li bila loša sezona? Velika je žalost što se nismo mogli natjecati svom snagom u ovoj utakmici."

Hoće li to pomoći Galtieru da ostane na klupi? Teško...

Linker
15. travanj 2024 13:55