AA/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA Aa/abaca/abaca Press/profimedia
NIJE IM NAJBOLJE SJELO

Real je mogao pasti!? Hrvatski trener komentarima nakon utakmice razljutio nogometnog velikana

Terzić se vratio u televizijski eter u utorak navečer prvi put nakon odlaska s mjesta trenera BVB-a
Piše: SNObjavljeno: 26. listopad 2024. 10:59

Gostovanje Edina Terzića, njemačkog trenera s hrvatskom putovnicom, na njemačkoj televiziji izazvalo je burne reakcije u dortmundskome klubu.

Terzić se vratio u televizijski eter u utorak navečer prvi put nakon odlaska s mjesta trenera Borussije Dortmund. Tijekom utakmice Lige prvaka u kojoj je Real Madrid svladao BVB (5:2) bio je gost na travnjaku kao stručnjak za Amazon Prime i temeljito je analizirao nastup momčadi kojoj je donedavno bio trener, prenosi Bild.

Jedna od njegovih opservacija bila je sljedeća: "Bilo je ključno smiriti igru dugim periodima posjeda lopte, što više nije bio slučaj u drugom poluvremenu."

image

Edin Terzić

INA FASSBENDER Afp

Bio je to tek uvod u ono što je zapravo htio reći i Terzić se nakon toga nije suzdržavao s kritičkom analizom uz moderatora Alexa Schlütera te dvoje kolega Christopha Kramera i nogometašice Tabee Kemme:

"Real uopće nije iznenadio, ni ofenzivno ni defanzivno. No, vidjelo se da Borussia nema jasnu ideju kada se radi o obrani."

U nastavku su njegove rečenice djelovale kao da je dortmundski klub, uz bolje vodstvo, unatoč visokom porazu zapravo mogao i do sva tri boda protiv Real Madrida. Takva analiza nije najbolje sjela Crno-žutima.

Edin Terzić podnio je ostavku na mjesto glavnog trenera ljetos, napustivši Borussiju nakon dvije godine. Njegova službeno posljednja natjecateljska utakmica bio je poraz u finalu Lige prvaka od Real Madrida (0:2). Ubrzo nakon toga dao je ostavku.

BVB-u je to bio prvi poraz u novoj sezoni Lige prvaka. Sada momčad 36-godišnjeg trenera Nurija Sahina u Bundesligi čeka Augsburg (subota, 15.30 sati). U Ligi prvaka Borussia će se sljedeći put susresti sa Sturmom iz Graza 5. studenog.

Linker
26. listopad 2024 12:09