GABRIEL BOUYS Afp
IKONA BEZ DLAKE NA JEZIKU

‘Real nema pravo igrati u finalu, a ja više ništa ne razumijem o nogometu! Moram vam i nešto reći za City...‘

Neki su mišljena da Kraljevski klub nikako nije zaslužio plasman u završnicu, drugi su, pak, oduševljeni
Piše: SNObjavljeno: 05. svibanj 2022. 17:34

I dok se mnogi dive novom velikom podvigu Luke Modrića, Karima Benzeme, Carla Ancelottija i ostatka škvadre iz Madrida, neki će zaključiti kako ono što smo u srijedu navečer gledali na Santiago Bernabeuu i nije baš najpošteniji mogući rasplet.

Jedan od tih je i legendarni danski vratar Peter Schmeichel koji se ne može načuditi tome s kakvom je igrom Real izborio finale Lige prvaka u kojem će ga 28. svibnja dočekati društvo iz Liverpoola.

"Real Madrid nema pravo igrati u finalu. Očito je da su kroz dvije utakmice bili lošija momčad. Prva prilika i gol u 90. minuti, druga prilika i drugi pogodak, a treći je stigao iz treće prilike u kojoj su zapucali u okvir. Manchester City imao je potpunu kontrolu, ali tu se radi o onom jednom trenutku o kojem smo već pričali. A pričali smo o tome kako navijači mogu biti 12. igrač. Kada je krenulo drugo poluvrijeme, ona prilika nakon samo osam sekundi (Viniciusova, op.a.) je zapalila čitav stadion. Bilo je to nevjerojatno", započeo je Schmeichel u razgovoru za CBS Sport, pa u nastavku ipak pohvalio igrače Kraljevskog kluba.

image

Peter Schmeichel

OLI SCARFF Afp

"Mislio sam da će Real završiti u finalu zbog situacije u Engleskoj, ali bili su toliko loši. Samo su gostovanje kod Chelseaja odigrali dobro. Ja više ništa ne razumijem o nogometu. Nikada nemojte sumnjati u igrače ove momčadi. Oduvijek smo govorili, iskustvo u ovom natjecanju igra veliku ulogu, ali oni su pokazali i srce i želju. Oni su već prošli kroz ovakve scenarije, već su vidjeli sve ovo što im se dogodilo. Činjenica je da u momčadi imaju mnoštvo igrača koji su višestruki osvajači Lige prvaka. Pa u niti jednom trenutku tijekom ovog turnira niste vidjeli kako paničare. Bez obzira na to gdje se nalaze i kakve igrače imaju, ovi momci vjeruju jedan drugome, vjeruju svom treneru i svojoj publici."

image

Carlo Ancelotti, Luka Modrić i Karim Benzema

GABRIEL BOUYS Afp

Danas 58-godišnji Dancu, inače legendi Manchester Uniteda, je posljednji klub u karijeri bio upravo City, a njegov sin Kasper, danas član Leicestera, započeo je karijeru u Građanima.

"Malo mi je žao Manchester Cityja. Moram to reći jer smatram da su osim tog gola u 90. minuti igrali jako dobro. Sve su imali pod kontrolom. Rodri je u sredini bio odličan. Nemam namjeru kritizirati, ali ako izgubite igrača poput Kevina De Bruynea i utakmica se odvije ovako kako se odvila, onda se vidi koliko ti nedostaje u tih zadnjih 30 minuta. Ali mislim... Pa Bože moj! Real Madrid... Kako to izvlače? Apsolutno nemam pojma. Nisu igrali dobro. Zapravo, bilo je jako, jako teško prognozirati Ligu prvaka ove sezone. Osobno sam mislio da će Bayern München osvojiti natjecanje, ali oni su ispali u četvrtfinalu", zaključio je Schmeichel.

image

Pep Guardiola

PAUL ELLIS Afp

Linker
19. travanj 2024 06:24