PIERRE-PHILIPPE MARCOU
POVIJESNI USPJEH BORUSSIJE

Real se spasio i ostaje u Ligi prvaka, Modriću poništen prekrasan gol, vatreni dvojac ispao iz Europe!

Madridski Real pobjedom je zauzeo prvo mjesto u skupini, Inter remijem ispao iz Europe.
Piše: Patrik Mršnik/HinaObjavljeno: 09. prosinac 2020. 20:06

REAL MADRID - BORUSSIA (M) 2:0 (Benzema 9', 32')

REAL MADRID: Courtois - Vasquez, Ramos, Varane, Mendy - Modrić, Casemiro, Kroos - Rodrygo (od 74' Arribas), Benzema, Vinicius (od 74' Asensio)

BORUSSIA (M): Sommer - Lainer, Ginter, Elvedi, Wendt (od 46' Lazaro) - Kramer (od 85' Benes), Stindl (od 85' Wolf), Neuhaus, Thuram (od 85' Herrmann) - Plea, Embolo (od 46' Zakaria)


U dramatičnom raspletu skupine B nogometne Lige prvaka, plasman u osminu finala izboril su Real Madrid i Borussia Moenchengladbach, Šahtar seli u Europsku ligu, dok je Inter završio svoju europsku priču za ovu sezonu.

Uoči posljednjih 90 minuta sve četiri momčadi iz skupine B mogle su do osmine finala, a na koncu radovali su nogometaši Real Madrid koji su pobijedili Borussiju sa 2-0, ali i Nijemci usprkos porazu.

Borussiji su u pomogli Inter i Šahtar odigravši na San Siru bez pogodaka. Da je netko na San Siru zabio išao bi dalje, ovako Borussija prvi put u svojoj povijesti prolazi u osminu finala. Šahtar za utjehu prelazi u Europsku ligu, dok je Inter ostao bez osmine finala treću sezonu uzastopce.

image
Luka Modrić protiv Borussije (M)
SOFASCORE
Statistike omogućio: Sofascore

Španjolski velikan je stigao do prednosti već u 10. minuti, Lucas je ubacio, a Karim Benzema sjajno zabio glavom. Njemački sastav je mogao izjednačiti u 24. minuti, Plea je izbio sam ispred domaćeg vratara, ali je pucao pored gola.

Kazna je stigla u 31. minuti. Rodrygo je majstorski nabacio, a Benzema opet zabio glavom za 2-0. Sjajnu predstavu francuski napadač je mogao okruniti i trećim golom u 73. minuti, no njegov udarac je završio u okviru gola.

Benzema je postao tek peti igrač koji je u natjecanju po skupinama Lige prvaka zabio najmanje 50 golova nakon Lionela Messija (71), Cristiana Ronalda (67), Raula (53) i Ruuda van Nistelrooya (50).

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić pružio je još jednu sjajnu predstavu dirgiravši Realovom igrom. U 39. minuti je pogodio vratnicu, a tri minute kasnije je zabio i pogodak, ali ga je sudac poništio zbog zaleđu na početku akcije.

Inter Milan - Šahtar 0:0

U drugom susretu Inter - Šahtar su tražili pobjedu za prolaz, ali su odigrali razočaravajućih 0-0. Najbliže pogotku bio je Inter, no Lautaro Martinez je u sedmoj minuti pogodio prečku.

image
Brozović protiv Šahtara
SOFASCORE
Statistike omogućio: Sofascore

Marcelo Brozović je odigrao cijeli susret za Inter i bio među najboljima na terenu, dok je Ivan Perišić ušao u igru u 68. minuti.

Real je osvojio skupinu s 10 bodova, Borussia ima osam bodova, kao i Šahtar, ali je bolja u međusobnom susretu, a Inter je zadnji sa šest bodova.

SKUPINA B

Real M. - Borussia M. 2-0 (Benzema 9, 32)

Ljestvica:

1. Real M. 6 3 1 2 11-9 10

2. Borussia M. 6 2 2 2 16-9 8

3. Šahtar 6 2 2 2 5-12 8

4. Inter 6 1 3 2 7-9 6

------------------------------------------------------------------------------------------------------

SKUPINA A

Bayern - Lokomotiv Moskva 2-0 (Sule 63, Choupo-Moting 80)

Salzburg - Atletico Madrid 0-2 (Hermoso 39, Carrasco 86)

U skupini A Bayern je i prije zadnjeg kola osigurao prvo mjesto, a za drugo mjesto borili su se RB Salzburg i Atletico Madrid. Austrijskom prvaku igra je samo pobjeda, dok je Atletico bio dovoljan i bod. Na kraju gosti su pobijedili sa 2-0.

image
JOE KLAMAR

Atletico je poveo u 39. minuti golom Maria Hermosa na ubačaj Yannicka Carrasca koji je u 86. minuti zabio za 2-0.

Bayern je u Munchenu identičnim rezultatom pobijedio Lokomotiv. Niklas Sule je u 63. minuti doveo europske prvake u vodstvo, a pobjedu Bavarcima osigurao je Maxim Choupo-Moting golom u 80. minuti. Vedran Ćorluka je igrao cijeli susret za goste.

Na koncu Bayern je osvojio prvo mjesto sa 16 bodova, Atletico je sakupio devet, RB Salzburg ima četiri boda i seli u EL, a Lokomotiv je posljednji s tri boda.

Ljestvica:

1. Bayern 6 5 1 0 18-5 15

2. Atletico 6 2 3 1 7-8 9

3. Salzburg 6 1 1 4 10-17 4

4. Lokomotiv M. 6 0 3 3 5-10 3

------------------------------------------------------------------------------------------------------

SKUPINA C

Man. City - Marseille 3-0 (Torres 48, Aguero 77, Sterling 90)

Olympiakos - Porto 0-2 (Otavio 10-11m, Uribe 77)

U skupini C Manchester City i Porto su i ranije osigurali prve dvije pozicije, a jedina nepoznanica je bila tko će u Europsku ligu. Olympiakos i Marseille su bili bodovno izjednačeni, a Grci su bolji u međusobnom omjeru. Na kraju je to i presudilo jer su oba sastava upisala poraze.

Marseille je izgubio na gostovanju kod Manchester Cityja sa 0-3, dok je Olympiakos izgubio kod kuće od Porta sa 0-2. Pobjedu "Građanima" donijeli su Ferran Torres (48), Sergio Aguero (77) i Sterling (90), dok su strijelci za Porto bili Otavio Monteiro (10-11m) i Uribe (77)

City je prvi sa 16 bodova, Porto ima tri manje, a Olympiakos i Marseille po tri boda pa su odlučivali njihovi međusobni susretu. U prvom dvoboju pirejski sastav je kod kuće pobijedio 1-0, dok je u drugom susretu OM pobijedio 2-1, pa je odlučio gol Grka u gostima.

Ljestvica:

1. Manchester City 6 5 1 0 13-1 16

2. Porto 6 4 1 1 10-3 13

3. Olympiakos 6 1 0 5 2-10 3

4. Marseille 6 1 0 5 2-13 3

------------------------------------------------------------------------------------------------------

SKUPINA D

Ajax - Atalanta 0-1 (Muriel 85)

Midtjylland - Liverpool 1-1 (Scholz 62-11m / Salah 1)

U skupini D nogometaši Atalante svladali su u Amsterdamu Ajax sa 1-0 u odlučujućoj utakmici za plasman u osminu finala tako se pridružili Liverpoolu, koji je već kolo prije kraja osigurao prvo mjesto u skupini D, a natjecanje završio remijem 1-1 na gostovanju kod danskog Midtjyllanda.

image
KENZO TRIBOUILLARD

Pobjednički pogodak za Talijane u areni Johan Cruijff postigao je Kolumbijac Luis Muriel u 85. minuti na asistenciju Švicarca Rema Freulera. Gosti su u tom trenutku imali igrača više na terenu, jer je u 79. minuti zbog drugog žutog kartona isključen nizozemski veznjak Ryan Gravenberch.

U Herningu je Liverpool poveo nakon 55 sekundi igre, kad je Mo Salah oduzeo loptu domaćoj obrani i pomalo sretno ju uspio ugurati u mrežu, postavši sa 22 pogotka najbolji strijelac u povijesti Liverpoola u utakmicama Lige prvaka.

Domaća momčad je izjednačila s bijele točke, a strijelac je bio Alexander Scholz u 62. minuti. Do kraja utakmice postignut je po još jedan pogodak na obje strane, ali su odlukom VAR-a poništeni i onaj Scholzov u 77. minuti (zaleđe) i onaj Mimamina u 90. minuti (igranje rukom).

Livepool je sa 13 bodova osvojio prvo mjesto, a Atalanta je sa 11 bodova završila kao druga, dok je Ajax ostao treći sa sedam bodova i nastavit će natjecanja u nokaut fazi Europske lige. Midtjylland je osvojio dva boda.

Ljestvica:

1. Liverpool 6 4 1 1 10-3 13

2. Atalanta 6 3 2 1 10-8 11

3. Ajax 6 2 1 3 7-7 7

4. Midtjylland 6 0 2 4 4-13 2


PRIJENOS UŽIVO

KRAJ: Ostalo je 0:0 između Intera i Šahtara. To znači da Real i Borussia idu dalje u Ligi prvaka, Šahtar nastavlja u Europskoj ligi, a Inter ostaje bez ičega.

90+2' Kraj u Madridu, igra se ćetiri minute sudačke nadoknade na dvoboju Intera i Šahtara.

90' Stvari se polako sele pogledima u Milano.... Inter i Šahtar i dalje ne znaju zabiti pogodak i proći dalje... Dvije minute sudačke nadoknade u Madridu.

87' Carrasco je osigurao pobjedu madridskog Atletica u Salzburgu.

85' Trostruka zamjena kod Gladbacha... Posljednji potezi Marca Rosea. Ulaze Benes, Wolf i Herrmann.

82' U istoj minuti zabili su City i Porto za 2:0. Uribe je zabio za Portugalce, a Aguero za Građane...

81' Bayern je povećao svoju prednost protiv Lokomotiva. Strijelac je čovjek s dva imena i dva prezimena - Eric Maxim Choupo-Moting.

79' Opet vratnica Reala! Benzema je dodavač, a Vazquez gađa lijevu Sommerovu stativu.

76' U igri je kod Intera već neko vrijeme i Ivan Perišić. Može li on biti čovjek odluke?

74' Dvije promjene kod Reala. Mladi Sergio Arribas ulazi umjesto Rodryga, a Asensio mijenja Viniciusa.

73' Greda Reala! Kroosov ubačaj Ramos šalje u Sommera, a onda Benzema puca gromovito te gađa gredu. Lopta se od grede odbila, ali ne iza crte...

69' Rodrygo! Sjajan šut, zamalo pored gola. Sudjelovao je opet tu Modrić, dodavanje Kroosa, a onda iz okreta Rodrygo puca kraj desne stative vratara Sommera.

67' Crtica o sjajnom mladom Španjolcu...

65' I dalje nema pogodaka na dvoboju Intera i Šahtara, a maločas je naš Marcelo Brozović tamo zaradio žuti karton.

63' Bayern je poveo protiv Lokomotiva. Zabio je Nicklas Sule!

61' Novi udarac Modrića, i to završava u bloku, potom puca Vazquez i gađa Lazara... Real ne staje, želi ovo riješiti i rezultatski.

57' Borussia sada konačno igra malo otvorenije, Plea je bio u jednom zaleđu u prilici koja se na prvu činila kao dosta dobra.

54' Vodi Manchester City protiv Porta, zabio je Ferran Torres.

52' Modrić je sjajan i u bloku. Sada je bio jedan udarac Neuhausa, no naš je nogometaš odradio dobar posao u obrani.

49' Nova velika prilika za Benzemu, mogao je opet zabiti glavom. A glavom se već nazabijao posljednjih godina.

46' Počinju druga poluvremena. Dvije promjene kod Borussije za nastavak.

POLUVRIJEME: Real vodi 2:0, zabio je i trećeg ali nije priznat Luki Modriću.

43' Luka Modrić je zabio, ali je zaleđe svirano! Velika prilika Reala okončana je nedozvoljenom pozicijom Kroosa zbog koje Modrićev gol nije priznat.

40' Sada je zamalo naš Luka Modrić pogodio. Opet je bilo lopte s desne strane, jedva su to zaustavili gosti.

38' Pogodak u Salzburgu, Atletico golom Hermosa vodi s 1:0.

35' U Realovoj skupini, ako bi ovako ostalo, Borussia bi također prošla dalje kao druga. Jer, Inter još uvijek ne može zabiti Šahtaru koji u ovom slučaju ima lošiji međusobni omjer s Nijemcima.

32' GOOOOL! Opet Benzema glavom, opet nakon ubačaja s desne strane, bio je to Rodrygo ovoga puta u ulozi asistenta.

30' Benzema je opet čekao u sredini na ubačaj Vinicusa, ali bit će samo korner za Real. Opet su se domaći brzo otvorili.

27' Dva su gola postignuta zasad, ali bit će ih... Moramo se samo malo strpiti.

25' Kakva prilika za Borussiju! Kramerova lopta presjekla je čitavu obranu, okomitim pasom proigrao je Pleu, a on nije zabio... Nije bilo zaleđa, Plea je bio sam pred Courtoisom i pucao pred gola.

22' Da ne zaboravimo naše mladiće... Vedran Ćorluka je na svom radnom mjestu u Munchenu s Lokomotivom, Marcelo Brozović je krenuo u dvoboj Intera i Šahtara, a još su neki igrači (Perišić, Čaleta-Car, Vrsaljko) na klupama.

19' Novi dobar pokušaj Modrića. Prvo lopta na Viniciusa, a onda se ubacio u međuprostor na povratni pas i stvorio pomutnju u obrani Gladbacha...

16' Ovladat će posjedom Real, otvarati strane preko Viniciusa i Rodryga koji se danas doimaju jako raspoloženima...

13' Real je napravio ono što je trebalo, ali za 13-strukog prvaka Europe ne smije biti opuštanja...

11' Poveo je i Porto kod Olympiacosa, zabio je Otavio iz kaznenog udarca.

9' GOOOOL! Vodi Real. Benzema je strijelac. Centaršut Vazqueza, Benzema je ostao sam i iskoristio priliku za rano vodstvo Reala.

8' Courtois hvata jednu loptu koja nije izgledala bezazleno... Naravno, i Gladbach će danas prijetiti...

6' Dosta tvrde igre na samom početku, kako na pomoćnom terenu u kampu madridskog Reala, tako i na ostalim travnjacima gdje također još nema pogodaka.

3' Modrić je dobro ubacio u sredinu, Sommer je bio bliži od svih Realovih napadača.

2' Borussia nema pritiska u današnjem dvoboju. Nijemci ne mogu završiti četvrti u skupini i jedina su momčad koja ima zagarantirano europsko proljeće bez obzira na rezultat. Real može biti i četvrti...

21.00 Krenule su sve večernje utakmice. Pratimo događanja u Madridu, bacamo oči na sve ostalo...

20.55 Madridski Real morao bi pobijediti ako ne misli ispasti iz grupne faze Lige prvaka po prvi puta u povijesti...

20.50 Evo nam i sastava Reala i Borussije u taktičkom smislu...

20.45 Završili su prvi večerašnji susreti u Ligi prvaka. Atalanta je prošla dalje pobjedom protiv Ajaxa.

20.00 Stigli su sastavi za večerašnju utakmicu Reala i Borussije. U startnoj postavi domaćih je i Luka Modrić.

Linker
27. srpanj 2024 05:25