Sporna situacija obilježila je susret Reala i Cityja

 SCREENSHOT
KONTROVERZNA SITUACIJA

Real teško oštećen u polufinalu Lige prvaka? Ekspert objasnio zašto VAR nije mogao poništiti gol Cityja

Lopta je uoči pogotka Kevina De Bruynea izašla u aut, a domaći igrači su tražili da se gol poništi
Piše: SNObjavljeno: 09. svibanj 2023. 23:29

Real Madrid je u polufinalu Lige prvaka ugostio Manchester City. Susret je završio remijem 1:1. Domaćin je poveo sjajnim golom Viniciusa u 36. minuti, a City izjednačio golčinom De Bruynea nakon akcije o kojoj će se još dugo pričati.

Sjenu na predivan pogodak Belgijanca baca situacija koja se dogodila nekoliko trenutaka ranije. Realovi igrači su, izgleda s pravom, poludjeli jer je lopta oko sredine terena izašla izvan granica igrališta. U nastavku su gosti zabili već spomenuti gol, a igrači Reala tražili od suca da putem VAR-a pregleda sporni trenutak kada je lopta prešla granicu igrališta.

Kontroverznu situaciju je za Radio Marcu pojasnio sudački ekspert Pavel Fernandez koji kaže kako ‘Cityjev gol ne može biti poništen čak i ako je lopta stvarno otišla u aut‘.

- Realovci tvrde da je lopta izašla u aut na boku uoči De Bruyneovog gola, no VAR ne može to provjeriti jer je faza napada Engleza počela kasnije, nakon što je Camavinga izgubio loptu. Situacija se ne može vraćati toliko daleko unatrag - komentirao je Fernandez.

Fotografije te situacije pokazuju da su igrači Reala izgleda bili u pravu i da su Luka Modrić i društvo teško oštećeni u polufinalu najelitnijeg klupskog natjecanja.

Linker
07. svibanj 2024 02:51