REUTERS
MOTIVIRANIJI NEGO IKAD

REALOV REKORDER PUN ŽELJE ZA OSVETOM BIVŠEM KLUBU Odbacili su ga kad je bio na vrhuncu karijere: Spreman je i ginut će za prolaz PSG-a!

ANGEL DI MARIA Argentinac iskočio u prvi plan nakon ozljede Neymara
Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 06. ožujak 2018. 12:44

Danima se govorilo samo o Neymaru, no u Real Madridu su sada svjesni da im prava opasnost prijeti od onih gurnutih u drugi plan. Dijelu igrača PSG-a ne sviđa se što svi spominju 26-godišnjeg ozlijeđenog Brazilca, a njih zanemaruju. Među njima je svakako Angel Di Maria, nekadašnji član Real Madrida.

- Spreman je, zna što znači Liga prvaka i utakmica na tako visokoj razini. Želi napraviti korak naprijed te će dati sve od sebe za naš prolaz dalje - rekao je Unay Emery, trener PSG-a.

Zabija i asistira

Ofenzivni krilni 30-godišnji Argentinac napustio je 2014. godine Real Madrid nakon četiri sezone provedene ondje. Prodali su ga kako bi financirali dovođenje ofenzivnog veznog Jamesa Rodrigueza, proglašenog najboljim igračem Svjetskog prvenstva tog ljeta. Dobivenih 75 milijuna eura od Manchester Uniteda bio je najveći iznos kojeg je madridski klub dobio za nekog igrača. Nakom samo godinu dana u Manchesteru otišao je u PSG. Francuski prvak platio je 63 milijuna eura, što je tada bio drugi po visini najveći transfer u povijesti kluba, za samo milijun eura manji od Cavanijevog.

Di Maria je i prošlo ljeto osvanuo na tržištu. Nakon što je PSG za 400 milijuna eura doveo Neymara i Mbappea, klub je poslao posrednika kako bi ga ponudio nekolicini klubova, među njima i Barceloni. Tijekom sedam dana PSG-ov predsjednik Al Khelaifi vjerovao je da će ga UEFA prisiliti da nabavi novac kako bi ujednačio rashode s prihodima. S dobrom tržišnom cijenom Di Maria se pretvorio u valutu, kao i neki drugi igrači poput Rabiota i Marquinhosa.

Argentinac je međutim ostao u klubu. Trener Unai Emery nije ga htio prodati. No zbog trojca Neymar, Mbappe i Cavani, ove sezone je Di Maria odigrao svega 67 minuta u Ligi prvaka. U Madridu nije niti zakoračio na travnjak. Njegove brojke, međutim, upozoravaju. Zabio je 16 golova i upisao 15 asistencija u 32 nastupa ove sezone. Prošli tjedan je zabio dva gola u derbiju protiv Marseillea u Kupu, a u subotu postigao vodeći gol u prvenstvenom trijumfu nad Troyesom.

Istrčat će motiviran

Protiv Real Madrida, za kojeg smatra da ga je nepravedno bio otpisao, istrčat će motiviran. Željan osvete, usmjerene protiv više strana. I u tome neće biti sam. Više njegovih suigrača osjeća se zapostavljenima, u sjeni Neymarove zvijezde.

- Neymar je veliki igrač, jedan od najboljih na svijetu, no sigurno će se sada pojaviti netko drugi. Čini se da bi to mogao biti Angel Di Maria. On će pokušati odigrati na najbolji mogući način - rekao je Davor Šuker, napadač Real Madrida od 1996. do 1999. godine i aktualni predsjednik HNS-a, za novine Marca.

Linker
19. svibanj 2024 01:38