Andrea Agnelli, predsjednik Juventusa
 MIGUEL MEDINA Afp
NEĆE VALJDA...

Realu, Barci i Juventsu prijeti izbacivanje iz Lige prvaka!? UEFA sprema odmazdu za Superligu

Pokrenut je disciplinski postupak u kojem je sve moguće. Europski nogomet s ovim se nije susreo.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. svibanj 2021. 09:00

Nakon lude zabave, vrijeme je, kako se čini, za posljedice. Dva najveća španjolska nogometna kluba, Barcelona i Real Madrid, kao i talijanski Juventus još uvijek se nisu službeno povukli iz novog, pomalo i zaboravljenog projekta europske nogometne Superlige. Dok su svi ostali klubovi unutar dva-tri dana od ulaska promijenili stavove i mišljenja, samim time i odnose prema novom i nikad održanom natjecanju, oni koji su ga i pokrenuli, od njega još nisu odustali.

Florentino Perez, Andrea Agnelli i novi Barcelonin predsjednik Joan Laporta valjda i danas čvrsto vjeruju da će neka Superliga, nekad i negdje zaživjeti, ali u krovnoj europskoj nogometnoj federaciji (UEFA) na to baš i ne gledaju blagonaklono. Pokrenut je iz Nyona disciplinski postupak protiv tri "kluba-odmetnika", a sankcije bi mogle biti enormne.

- Nakon istrage koju je provelo inspekcijsko tijelo UEFA-e u svezi s takozvanim projektom Superlige, otvorena je disciplinska parnica protiv Barcelone, Reala i Juventusa zbog kršenja raznih protokola - stoji u tek šturoj objavi iz Kuće europskog nogometa.

Ostalih devet klubova koji uključuju sve članove engleske "velike šestorke", Milan, Inter i madridski Atletico neće biti kažnjeni, ali su zajedno već uplatili oko 15 milijuna eura u korist UEFA-e koja će tim novcem pomoći razvoju nogometa.

E sad, kakve kazne mogu snaći trojac koji je ostao u Superligi? Neki mediji raspolažu informacijom da bi ih se moglo izbaciti iz UEFA-inih klupskih kup-natjecanja na period od dvije sezone, uz novi veliki financijski udarac.

Linker
26. travanj 2024 22:30