ADRIAN DENNIS Afp
RAČUNICA JE JASNA

Recept za proljeće: Dinamo mora srušiti Milan, a onda se samo jedna stvar ne smije dogoditi u Salzburgu

Pobjeda nad Milanom sljedeće kolo dovela bi Modre vrlo blizu željenog cilja
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 12. listopad 2022. 14:13

Da je netko rekao kako će nakon četiri kola Dinamo na svom kontu imati isto toliko bodova, većina bi to potpisala, međutim, tih četiri boda osvojena su "krivim" putem. Naime, u tim kalkulacijama teško je tko mogao predvidjeti da će Dinamo pobijediti Chelsea, nego su tu tezu bazirali na dvije utakmice s RB Salzburgom. Međutim, na kraju je Dinamo u dvomeču s Austrijancima osvojio tek bod i našao se u vrlo zanimljivoj situaciju.

Naime, Modri još uvijek imaju sve u svojim nogama, s dvije pobjede sigurno prolaze u osminu finala Lige prvaka, ali kako su suparnici Milan i Chelsea ta je opcija teško izvediva, premda smo vidjeli i veća iznenađenja u posljednje vrijeme. Realnija je pak opcija uhvatiti treće mjesto i nastavak natjecanja u Europskoj ligi. Pobjeda nad Milanom sljedeće kolo dovela bih ih vrlo blizu toga, a čak im ni poraz neće zatvoriti vrata, teoretski.

image
RONALD GORSIC Cropix

Idemo redom, dobije li Dinamo Milan, a Chelsea slavi u Salzburgu Modri su osigurali treće mjesto. Londončani bi uoči posljednjeg kola imali deset bodova, Dinamo sedam, RB šest, a Milan četiri. I u slučaju poraza na Stamford Bridgeu u završnoj rundi znali bi da je Chelsea prvi, a ogled Milana i Salzburga bi sve odlučivao. Bude li primjerice bez pobjednika u tom ogledu na San Siru, to bi značio prolazak Austrijanaca kao druge momčadi skupine, Modri bi bili treći, a Milan bi otpao. A ako bi slavio Milan, plasman bi ovisio o razlici s kojom bi Dinamo eventualno slavio protiv Rossonera u petom kolu, pobjeda veće od dva razlike stavila bi ih u dobitnu poziciju i Dinamo bi bio drugi.

Najgora kombinacija za Dinamo bi bila ova - pobjeda na Milanom sljedeće kolo i remi Salzburga i Chelsea, te u posljednjem kolu Englezi slave protiv Dinama, a Milan protiv Austrijanaca, tada bi nastao krug od tri ekipe sa sedam bodova u kojem bi bili RB, Milan i on. U toj priči RB bi imao u međusobnim susretima pet bodova, Milan sedam, a Dinamo tek četiri, te bi Modri ispali.

Linker
20. travanj 2024 11:35