ADRIAN DENNIS Afp
TEŽAK UDARAC

Rekordni posrtaj Stare dame u Londonu, Talijani neumoljivi! Jedan igrač bio je užasan: ‘Pojeli su ga‘

Potrebna nam je ravnoteža i smirenost, svjesni smo svojih prednosti i mana - izjavio je Allegri
Piše: Nikola Lipovac/JLObjavljeno: 24. studeni 2021. 08:06

Juventus za četiri! Juventus izgubio glavu (i vrh, igra riječi "testa" na talijanskom)! U siječnju se kupuje Vlahovića za 50 milijuna eura! Vrište naslovi u La Gazzetti dello Sport nakon rekordnog posrtaja Stare dame u Londonu, ističe se i da Chelsea "nije slučajno prvak Europe, a i jači je nego prije šest mjeseci".

Igra Juventusa također je u Gazzetti ocijenjena "četvorkom" (ocjene od 5 do 10), trener Allegri sa 4,5, a najgori igrač, Rabiot, sa 4. kao i Alex Sandro, Betancour i Chiesa. Nemaju Talijani milosti kad im voljena "squadra" izgubi, emocije im prevladaju lak i kad je poraz nebitan, jer radilo se samo o tome tko će biti prvi u skupini, Zenit i Malmö su se borili za treće mjesto...

- Juve je dopustio 21 udarac na svoja vrata, ne, to se ne može dogoditi! Plan igre je propao, a Plan B nije postojao. Najgore od svega, dojam da se nimalo nije vjerovalo – piše u opisu Allegrijeve ocjene.

image
ADRIAN DENNIS Afp

O "najgorem pojedincu", Francuzu Rabiotu, Parižaninu, pišu da je "na AC/DC rock Chelseaja odgovarao Chopinom".

- Stalno prespor, pojeli su ga Kante ili svatko tko je dolazio u njegovu zonu. Rüdiger ga je nadskočio i skoro zabio peti.

Strateg domaćih Thomas Tuchel ocijenjen je "sedmicom", a najbolji igrač James "osmicom".

- Trener čija se ruka jasno vidi u igri i volja da mu momčad zabije gol više. U 50. utakmici na klupi već 32. pobjeda. Njegova je filozofija 'kameleonizam', momčad mu je u stalnom pokretu.

image
ADRIAN DENNIS Afp

Inače, N'Golo Kante, koji je "pojeo" Rabiota zaradio je "šesticu" za svojih 36 minuta uz opasku da se vidjelo da nije pravi i da je zamijenjen zbog obnovljene ozljede.

- Čestitao sam igračima na prolasku skupine – izjavio je Allegri za Sky Sports.

- Potrebna nam je ravnoteža i smirenost, svjesni smo svojih prednosti i mana. Ovakve večeri vam pomažu da se dodatno poboljšate. Sad se okrećemo Atalanti, vrlo važnoj utakmici i samo o njoj razmišljamo.

U Torinu u 2. kolu Juve je protiv istog suparnika slavio 1-0.

- Tada je bila drugačija utakmica. Bili smo pažljivi u fazi obrane svih 90 minuta, a ovaj put samo 45. Potom smo odustali.

Iz naše perspektive možemo samo zaključiti šteta što je Mateo Kovačić ozlijeđen, ovo je bila utakmica za njega da zapapri Talijanima...

Linker
24. travanj 2024 20:53