Zrinjski - Šerif, Sergej Jakirović i Stjepan Tomas

 Denis Kapetanović
KVALIFIKACIJE ZA LP

Remi Jakirovića i Tomasa: Prepune tribine, a prazne mreže na utakmici koja se iščekivala iz milijun razloga

U vrlo opreznoj utakmici nije bilo pobjednika ni golova u Mostaru...
Piše: Igor MarinovićObjavljeno: 06. srpanj 2022. 22:46

ZRINJSKI - ŠERIF 0:0

MOSTAR Stadion HŠK Zrinjski. Gledatelja 6.500. Sudac: Fabio Maresca 7. Pomoćnici: Fabiano Preti i Davide Imperiale (svi iz Italije).

ZRINJSKI (4-2-3-1): Čondrić - Ćorluka, Magdić, Barišić, Bekić (od 71. Memija) - Sučić (od 46. Kamenar), Savić (od 71. Zlomislić) - Tičinović (od 90. Malekinušić -), Jukić (od 71. Mandić), Ćuže - Bilbija.

Trener: Sergej Jakirović 6,5.

ŠERIF (4-3-3): Abalora - Kpozo, Radeljić, Kiki, Guedes - Badolo, Kyabou, Luškja - Outarra (od 77. Atiemwen, od 86. Julien), Rasheed (od 74. Pernambuco), Yansane.

Trener: Stjepan Tomas.

Igrač utakmice: Marin Magdić


Jedna od najiščekivanijih nogometnih utakmica posljednjih godina u Mostaru, ali i Hercegovini, završila je razočaravajućim rezultatom 0:0. Bosanskohercegovački prvak Zrinjski i moldavski prvak Šerif iz Tiraspola remizirali su bez pogodaka, ali i udaraca u okvir gola, pa će odluka o prolasku pasti idući tjedan u Kišinjevu, budući da Uefa zbog blizine rata u Ukrajini ne da Šerifu da igra svoje utakmice u Tiraspolu.

Bila je to utakmica koja se puno iščekivala iz milijun razloga. Najviše zato što je Zrinjski pomeo konkurenciju u domaćem prvenstvu, pa se navijači nadaju da će napokon proći prvo pretkolo Lige prvaka iz sedmog pokušaja. Iščekivala se i zbog atraktivnosti Šerifa, koji je lani izbacio Dinamo i pobijedio Real u Madridu, ali i zbog okršaja dvojice trenera, dvojice kolega i prijatelja, Sergeja Jakirovića i Stjepana Tomasa. Velika očekivanja napunile su stadion Zrinjski, bilo je publike i više nego je u prodaju pušteno karata, ali na terenu je bilo previše oprezno.

image

Zrinjski - Šerif, Nemanja Bilbija i Razak Abalora

Denis Kapetanović

Prvo poluvrijeme bilo je upravo onakvo kakvo se očekivalo - oprezno i tvrdo s obje strane, bez ijednog udarca u okvir gola. Domaći su u nekoliko navrata, nošeni hukom s tribina, zaprijetii Šerifu, ali bili su to uglavnom ubačaji sa strane koje je vratar iz Gane Razak Abalora s lakoćom hvatao. S druge strane, Jakirović je upozoravao da Šerifu nipošto ne smije ostaviti prostora iza linije i njegova momčad samo jednom je “ispala”, kada je po lijevoj strani “proletio” brzi Abou Ouattara, ali obrana Zrinjskog uspjela je očistiti.

Sergej Jakirović prilično je iznenadio poslavši u prvih 11 mladog Petra Sučića, osamnaestogodišnjeg veznjaka kojeg je prošle zime prodao Dinamu, a ovaj im ga vratio na posudbu. Ipak, mladi Sučić teško se nosio s puno snažnijim igračima Šerifa, sve što je uspio napraviti je dobiti žuti karton, pa ga je Jakirović na poluvremenu odmijenio Kamenarom.

U 58. minuti došli smo najbliže udarcu u okvir gola, kada je Ivan Jukić s lijeve strane pogodio malu mrežicu. Publika je nosila Zrinjski, tražila gol, ali vidjelo se i da je ovo za obje ekipe prva službena utakmica, a još je uz to i temperatura bila blizu 30 stupnjeva. Talijan Maresca je unatoč tome produžio susret za čak devet minuta i u zadnjim sekundama Zrinjski je zamalo primio gol, ali je Josip Čondrić spasio jednu opasnu situaciju i tako ostavio mostarskoj momčadi visoke izglede za uzvrat u Moldaviji.

BEL SUDAC U REMIJU BEZ GOLOVA U KOSTANAJU


Kazahstanski i mađarski prvak, Tobol i Ferencvaros, susreli su se u Kostanaju u dvoboju u kojem je glavni sudac bio Hrvat Dario Bel. Strijelci se nisu proslavili, utakmica je završila bez golova, a ponovilo se to još triput jučer jer su remizirali Zrinjski i Šerif, Maribor i Šahter iz Soligorska, te Slovan iz Bratislave i Dinamo iz Batumija. Hrvatski igrači Roko Baturina i Ivan Brbić igrali su za Maribor do 74. minute dvoboja s prvakom Bjelorusije.

Najuvjerljiviji je bio norveški prvak Bodo Glimt pobjedom 3:0 protiv KI Klasvika, dok je Filip Bojić u trijumfu Dudelangea 1:0 protiv Tirane igrao do 76. minute.

Utakmice 1. pretkola Lige prvaka 22./23.

Utorak:

Pjunik - CFR Cluj 0:0

Malmö - Vikingur 3:2 (Olsson 16, Toivonen 42, Birmančević 84/Ingason 38, Gudjonsson 90)

Ludogorec - Sutjeska 2:0 (Santana 74, Tissera 90)

Ballkani - Žalgiris 1:1 (Gripshi 15/Buff 25)

TNS - Linfield 1:0 (Brobbel 57)

Lech Poznan - Karabah 1:0 (Ishak 41)

Shamrock - Hibernians 3:0 (Finn 25, Watts 40, Gaffney 78)

Škupi - Lincoln Red Imps 3:0 (Danfa 11, Adetunji 29, Chipolina 62-ag)


Srijeda:


Tobol - Ferencvaros 0:0

HJK Helsinki - Rigas 1:0 (Martić 11)

Bodo/Glimt - Ki Klaksvikar 3:0 (Boniface 11, 31, 58-11m)

F91 Dudelange - KF Tirana 1:0 (Mohcine Hassan 71)

Zrinjski - Šerif 0:0

Maribor - Soligorsk 0:0

Slovan Bratislava - Dinamo Batumi 0:0

Uzvratne utakmice na rasporedu su 12. i 13. srpnja. (Piše: Toni Roić)

Linker
22. travanj 2024 20:23