REUTERS
REAKCIJE TRENERA

ROMIN TRENER VJERUJE U NOVU SENZACIJU, KLOPP NE ŽALI ZBOG GOLOVA U ZAVRŠNICI Trener Liverpoola odbacio svaku mogućnost preokreta: 'Mi nismo Barcelona'

Piše: Krešo KokićObjavljeno: 25. travanj 2018. 01:44

Liverpool je u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka na Anfieldu svladao Romu 5:2 i tako napravio veliki korak prema plasmanu u finale. Imali su Redsi 5:0, no u zadnjim minutama pala je koncentracija i počelo ranije slavlje pa će, umjesto da odu u Rim više kao turisti, otići na Olimpico namučiti se zadržati prednost.

"Bilo je praktički savršeno, ali samo nekih 80 minuta. Nažalost, napravili smo samo jednu grešku u obrani i sada je 5:2. Onaj penal nije greška. Naravno da bi bili puno sretniji s 5:0, ili, 5:1, ali realno i 5:2 je fantastičan rezultat. Idemo tamo i pokušat ćemo ponoviti ovo za plasman u finale", rekao je trener Liverpoola Jürgen Klopp pa nastavio:

"U ovom trenutku se možda ne čini sve pozitivno zbog ta dva gola, ali radili smo odlično cijelu utakmicu i s nekoliko stvari potpuno okrenuli utakmicu. Nisu se mogli nositi s našim trčanjem. Sutra će nam svima biti puno lakše kad shvatimo da imamo dosta dobar rezultat. Mi nismo Barcelona i mi nismo osvojili sve u zadnjih nekoliko godina. Zato ćemo dati sve od sebe u uzvratu!"

Osvrnuo se Klopp i na ozljedu Chemberlaina.

"Najvjerojatnije se radi o ozbiljnoj i težoj ozljedi. To je jako loša vijest za nas jer se u ovom razdoblju ne može proširiti momčad i morat ćemo sljedećih dana biti stvarno kreativni."

Kloppov kolega na suprotnoj strani bio je očekivano razočaran, no ističe kako nije sve izgubljeno.

"Dobro smo otvorili, ali onda smo izgubili glave. Ono što je dobro je reakcija na kraju utakmice i zbog toga moramo vjerovati u preokret. Uzvratna utakmica neće biti kao ona protiv Barcelone, bit će puno teža. No, dat ćemo sve što imamo, rekao je trener Rome Di Francesco pa dodao:

"Salah je večeras imamo situacije 'jedan na jedan' protiv Jesusa i to je bilo lako predvidjeti da će se i dogoditi zbog načina na koji igra njihov prednji trojac, no mi smo nakon prvog gola jednostavno počeli gubiti stav na travnjaku. Loše smo stajali, ali nadamo se da u uzvratu uz pomoć naših navijača možemo do slavlja."

Linker
03. svibanj 2024 04:32