ISABELLA BONOTTO Afp
POGLEDAJTE GOLIJADE

Ronaldo spasitelj u 91. minuti, Dybala i Chiesa zakucavali pored Lovrena, Barca slavi, show Lewandowskog

Posebno je zanimljivo bilo u Bergamu gdje je Cristiano odigrao još jednu čudesnu utakmicu
Piše: Jurica Radić/Sportske novostiObjavljeno: 02. studeni 2021. 23:24

Prvog dana četvrtog kola Lige prvaka osminu finala prvi su osigurali Juventus i Bayern s maksimalnih 12 bodova. Hat trick je postigao najbolji strijelac ovosezonske Champions League, Robert Lewandowski, ali i promašio prvi jedanaesterac u karijeri u ovom natjecanju.

Dvostruki strijelac, neuništivi Cristiano Ronaldo, spasio je Manchester United od poraza u Bergamu zgoditkom za 2:2 u prvoj minuti sudačke nadoknade.

U skupini F sve je otvoreno, ali United drži prvu poziciju sa sedam bodova kao i Villareal, dok Atalanta ima dva manje. Solskjaer se odlučio za trojicu u zadnjoj liniji Bailly-Varane-Maguire, napadačke ambicije postavio na Ronaldu i Rashfordu, dok je Bruna Fernandesa vratio u vezni red zajedno s Pogbom i McTominayom...

Nije dobro počelo za United, Josip Iličić je već u 12. minuti "probušio" nesigurnog De Geu. Nakon 38 minuta morao je Solskjaer mijenjati koncepciju zbog nove ozljede Varanea, a ofenzivnija formacija je polučila efekt. Uveo je Greenwooda pretvorivši sustav u 4-3-3 i United je preko Ronalda u sjajnoj akciji izjednačio u prvoj minuti sudačke nadoknade.

image
MARCO BERTORELLO Afp

Novo vodstvo Atalanti priskrbio je Duvan Zapata, ali naučili su igrači Atalante da se igra dok Ronaldo ne kaže da je kraj. Zabio je u Manchesteru za pobjedu i u Bergamu za remi. Mario Pašalić odigrao je prvih 45 minuta, zamijenjen je Djimsitijem na poluvremenu.

Na Estadio de la Ceramica ponovno je Villareal uzeo bodove Young Boysima. Francuz Capoue je počeo, a Danjuma zaključio uspješnu priču Žute podmornice.

U skupini E impresivni Bayern gazi dalje, "peticom" je pregažena Benfica za prolaz u osminu finala. Već nakon pola sata Bavarci su imali 2:0, seriju je otvorio Lewandowski, a nastavio Gnabry atraktivnim zgoditkom petom na asistenciju Poljaka.

Vratio je brazilski bek Morato kratku nadu Benfici, a potom je Robert Lewandowski ispisao zanimljiv detalj svoje karijere. Ovog puta prvim promašajem s 11 metara u Ligi prvaka nakon 14 uspješno izvedenih jedanaesteraca.

image
TOBIAS SCHWARZ Afp

U nastavku su Benficu "torpedirali" Sane i dvaput Lewandowski koji je s osam zgoditaka najbolji strijelac ovosezonske Lige prvaka. Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić ostao je na klupi Bayerna.

Barcelona je u Kijevu teško došla do 1:0 pobjede bez Aguera, Piquea, Pedrija, Sergija Roberta i Braithwaitea, s privremenim trenerom Sergijem u drugoj utakmici na klupi. U napad je gurnuo dva tinejdžera Fatija i Gavija, uz iskusnog Depaya, i upravo je Fati u 70. minuti zabio za pobjedu koja je Barcelonu lansirala na drugo mjesto skupine. Marc ter Stegen spašavao je Barcelonu u završnici dvoboja za prekid serije od tri utakmice bez pobjede Blaugrane, a prvi put od ozljede na ovoljetnom Euru zaigrao je Dembele.

image
SERGEI SUPINSKY Afp

Zakomplicirala se situacija u skupini G, Salzburg je ostao na vrhu, ali na dva boda zaostatka došli su Lille i Wolfsburg. Prvi poraz Salzburg je doživio u Wolfsburgu koji se time priključio borbi za dva mjesta na vrhu. S novim trenerom Florianom Kohfeldtom dobili su Leverkusen u Bundesligi, a tri dana kasnije uzeli su važne bodove u Ligi prvaka.

Pobjednika je riješio 22-ogodišnji Lukas Nmecha za 2:1 pola sata prije kraja. Hrvatski reprezentativac Luka Sučić igrao je 77 minuta, a Roko Šimić nije bio u zapisniku dvoboja na Wolkswagen Areni.

U Sevilli je domaćin poveo već nakon 15 minuta. Šut Rafe Mira kratko je i neuvjerljivo odbio Grbić, točno na nogu Ocamposa koji je iz blizine lako poentirao. Poravnali su gosti nakon što je sudac Kovacs preko VAR-a pokazao na kazneni udarac kojeg je u pogodak pretvorio Kanađanin Jonathan David za remi na odmoru.

image
JORGE GUERRERO Afp

Odmah na startu drugog dijela zabio je opet Jonathan, ovog puta Ikone. Šokantni zgoditak od kojeg se Sevilla nije uspjela oporaviti upisavši iznenađujući poraz. Ivan Rakitić je susret odgledao s klupe, a Grbić je branio za Lille.

U skupini H Juventus je pobjedom protiv Zenita osigurao osminu finala sa maksimalnih 12 bodova. Samo 11 minuta izdržala je obrana gostiju dok Paolo Dybala nije prvi put zakucao loptu u mrežu Kritsjuka. Silovito je napadao Juve, a onda je šokantni autogol Bonuccija sve vratio na početak poslije 25 minuta za 1:1. Neobjašnjivo, sam u skoku stoper Juventusa neobranjivo je udarcem glavom prebacio svog vratara.

image
ISABELLA BONOTTO Afp

Do novog vodstva Juventus je došao iz ponovljenog jedanaesterca. Dybala je promašio prvi, poslao loptu pored lijeve vratnice, ali sudac Hernandez je ponovio izvođenje zbog ranijeg ulaska igrača Zenita u kazneni prostor. Iz drugog pokušaja Dybala je precizan za 2:1, a pečat na pobjedu stavili su potom Federico Chiesa i Alvaro Morata. Kapetan Zenita Dejan Lovren igrao je cijelu utakmicu, a u 54. minuti je zaradio žuti karton.

image
ISABELLA BONOTTO Afp

Chelsea je bez ozljeđenih Kovačića, Lukakua, Wernera i Mounta rutinski prošao kroz Malmoe (1:0, Ziyech) došavši na korak do prolaska među 16. Šveđani su nakon četiri kola ostali bez pogotka, u društvu sa Šahtarom i kijevskim Dynamom koji također još nisu zatresli suparničku mrežu u Ligi prvaka ove sezone.


ATALANTA - MANCHESTER UNITED 2:2 (Iličić 12', Zapata 58' / C. Ronaldo 45'+1', 90'+1')

ATALANTA (3-4-2-1): Musso - De Roon, Demiral, Palomino - Zappacosta, Freuler, Koopmeiners, Mæhle - Pašalić (od 46. Djimsiti), Iličić (od 71. Muriel) - Zapata

MANCHESTER UNITED (3-5-2): De Gea - Bailly, Varane (od 38. Greenwood), Maguire - Wan-Bissaka, Bruno Fernandes (od 87. van de Beek), McTominay (od 87. Sancho), Pogba (od 69. Matić), Shaw - Rashford (od 69. Cavani), Ronaldo


18.45: Malmo - Chelsea 0:1 (Ziyech 56')

18.45: Wolfsburg - Salzburg 2:1 (Baku 3', Nmecha 60' / Wober 30')


21.00: Bayern - Benfica 5:2 (Lewandowski 26', 61', 84', Gnabry 32', Sane 49' / Morato 38', Nunez 75')

21.00: Dinamo Kijev - Barcelona 0:1 (A. Fati 70')

21.00: Juventus - Zenit 4:2 (Dybala 11', 58' p., Chiesa 74', Morata 82' / Bonucci 26' ag., Azmoun 90.+2.)

21.00: Sevilla - Lille 1:2 (Ocampos 12' / David 43' p., Ikone 51')

21.00: Villarreal - Young Boys 2:0 (Capoue 36', Danjuma 89')


KRAJ SVIH UTAKMICA 4. KOLA!

90'+2' - GOL za Zenit! U sudačkoj nadoknadi poraz je ublažio Sardar Azmoun.

AZMOUNOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

90'+1' - GOOOL! Je li moguće?! Nevjerojatni Cristiano Ronaldo iz voleja sjajno pogađa za novo izjednačenje u foto-finišu!!!

DRUGI RONALDOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

90' - Igrat će se još pet minuta u Bergamu.

89' - VILLAREAL potvrdio pobjedu! U 89. minuti strijelac je bio Danjuma.

DANJUMIN POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

84' - 'PETARDA' BAYERNA UZ HAT-TRICK ROBERTA LEWANDOWSKOG!

TREĆI GOL LEWANDOWSKOG (I PETI BAYERNOV) POGLEDAJTE OVDJE.

82' - I ČETVRTI GOL U TORINU! Sada je strijelac Alvaro Morata, i to nakon brojnih pogrešaka nogometaša Zenita...

MORATIN POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

75' - KAKVA GOLIJADA U MUNCHENU! Ovog puta Benfica upisuje gol, strijelac je urugvajski napadač Darwin Nunez.

NUNEZOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

74' - NOVI GOL JUVENTUSA! Lovren nije dobro ispratio Chiesu koji ga driblingom prolazi i zabija za 3:1.

CHIESIN POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

70' - GOL u Kijevu! Dugo se mučila Barca, a na kraju je mrežu rasparao Ansu Fati!

FATIJEV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

image
TOBIAS SCHWARZ Afp

61' - I ČETVRTI POGODAK U MUNCHENU! Opet je strijelac Lewandowski, sjajno je Poljak potkopao vratara Benfice i tako mu se osvetio za obranjeni jedanaesterac...

DRUGI POGODAK LEWANDOWSKOG POGLEDAJTE OVDJE.

58' - GOOOL! Opet vodi Atalanta! Dugo je trajala VAR provjera da se vidi je li Duvan Zapata bio u zaleđu nakon Palominove dugačke lopte... međutim, ništa od zaleđa i Talijani vode 2:1!

ZAPATIN POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

58' - GOL u Torinu! Paulo Dybala još jednom pogađa, ovog puta iz jedanaesterca.

DRUGI DYBALIN POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

51' - PREOKRET LILLEA! Za gostujućih 2:1 poentirao je Jonathan Ikone...

IKONEOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

49' - EVO NOVOGA GOLA BAYERNA! Fantastično je iz voleja, na Daviesovu asistenciju, pogodio Leroy Sane!

SANEOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

46' - Vraćamo se u Bergamo, a i na sve ostale susrete. Mario Pašalić ostao je u svlačionici, umjesto njega - vjerojatno zbog taktičkih promjena - ući će albanski defanzivac Berat Djimsiti.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA SVIH UTAKMICA

45'+1' - JEDANAESTERAC ZA BAYERN! Ali nije ga uspio realizirati Lewandowski, obranio mu je taj pokušaj vratar Benfice Odysseas Vlachodimos!

PROMAŠAJ ROBERTA LEWANDOWSKOG S BIJELE TOČKE POGLEDAJTE OVDJE.

45'+1' - GOOOL! Trese se mreža Atalante, strijelac je neuništivi Cristiano Ronaldo!

POGLEDAJTE POGODAK CRISTIANA RONALDA NA ASISTENCIJU BRUNE FERNANDESA.

45' - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade u Bergamu.

43' - IZJEDNAČIO JE LILLE! Pogodio je Jonathan David s bijele točke!

DAVIDOV IZJEDNAČUJUĆI POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

38' - GOL za Benficu, ovog puta regularan! Lijepu su akciju izveli Portugalci, Morato se naklonio i pogodio glavom... Smanjenje vodstva u Munchenu!

POGODAK MORATA POGLEDAJTE OVDJE.

38' - NEVOLJE ZA SOLSKJAERA! Ozlijedio se Raphael Varane i neće moći nastaviti susret... Samo je sjeo nasred terena i u bolovima zatražio izmjenu. Izgleda kao da je nespreman i započeo utakmicu. Zamijenit će ga Mason Greenwood.

36' - GOL u VILLAREALU! Strijelac je Etienne Capoue, najbolje se snašao u gužvi nakon kornera...

POGODAK CAPOUEA POGLEDAJTE OVDJE.

32' - NOVI GOL U MUNCHENU! Lewandowski je sjajno proigrao Gnabryja koji lijepo petom pogađa mrežu za 2:0!

GNABRYJEV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

26' - TRESE SE OPET MREŽA U TORINU! Ovog puta strijelac je Bonucci, no - na njegovu žalost - pogodio je samo vlastitu mrežu... Karavajev je ubacio, a branič Juvea glavom prevario vlastitog vratara.

AUTOGOL LEONARDA BONUCCIJA POGLEDAJTE OVDJE.

26' - GOL u Munchenu! Strijelac je, naravno, Robert Lewandowski!

POGODAK ROBERTA LEWANDOWSKOG POGLEDAJTE OVDJE.

16' - GOL za Benficu! Ali čini se da neće biti ništa od pogotka... Lucas Verissimo je zatresao mrežu, međutim odmah je označeno zaleđe.

​PONIŠTEN POGODAK BENFICE POGLEDAJTE OVDJE.

15' - GOL! Trese se mreža i u Sevilli, strijelac je Ocampos. Grbić je prvi udarac odbio, no na odbijanac je naletio Argentinac i pogodio za vodstvo Seville.

POGODAK LUCASA OCAMPOSA POGLEDAJTE OVDJE.

image
MARCO BERTORELLO Afp

12' - GOOOL! Iličić probija De Geu, može se reći da je vratar Uniteda veliki krivac za gol... Atalanta vodi 1:0!

ILIČIĆEV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

11' - GOL! Poveo je Juve, strijelac je Paulo Dybala, a Lovren je zakasnio na taj blok...

DYBALIN POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

1' - Počele su utakmice 4. kola Lige prvaka!


Linker
24. travanj 2024 12:25