Andrew Boyers Action Images via Reuters
ČOVJEK U CRNOM

RUSKI 'METALAC' SUDI MODRIMA: Sluša Slayere, svirao je hrvatskom trećeligašu, sjeća ga se hajdukovac koji je promašio penal na prepunom Poljudu!

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 24. studeni 2019. 16:04

Utakmicu AtalantaDinamo vodi Rus Sergej Karasev (40), s pomoćnicima Igorom Demeškom i Maksimom Gavrilinom, četvrti je Sergej Ivanov (35), VAR je Nijemac Bastian Dankert, a pomoćni VAR (AVAR) opet Rus, Vitalij Meškov.

"Modri" imaju dobra iskustva s Karasevom i Ivanovom. Karasev je vodio prvu utakmicu doigravanja za Ligu prvaka SkënderbeuDinamo (1-2) 19. kolovoza 2015., danas je od onih koji su tada igrali u kadru Ivo Pinto. Bio je danas 40-godišnji Moskovljanin dvaput u Hrvatskoj: prvo u Dugopolju, SplitFulham 0-0 28. srpnja 2011., ne sumnjamo da se okupao i u moru, a šest godina kasnije sudio je "play-off" Europske lige HajdukEverton 1-1, dosudio kazneni udarac za "bijele" kojeg je Said promašio... Jednom je Karasev sudio hrvatskoj reprezentaciji, u pripremnoj utakmici za Euro 2012. u Norveškoj (1-1).

Prema dostupnim podacima, Karasev je otac dvoje djece, a u slobodno vrijeme "metalac", omiljena grupa mu je američki Slayer. Statistika kaže da u utakmicama koje sudi većinom pobjeđuju domaćini, zadnju u Ligi prvaka koju je vodio bila je Valencia – Lille (4-1), a nedavno je sudio reprezentacijama Bugarske i Češke (1-0).

Sergej Ivanov je, pak, pet godina mlađi, a spominjemo ga jer je na početku međunarodne karijere bio u Zagrebu, vodio je dvoboj 2. pretkola Lige prvaka Dinamo – Vardar 3-2, dosudio dva kaznena udarca za domaće koje je realizirao Pjaca, kojem je to bio zadnji nastup uoči prelaska u Juventus... U toj je utakmici od igrača u današnjem kadru igrao Petar Stojanović.

Linker
09. listopad 2020 06:18