Hansi Flick 

 Frank Hoermann/sven Simon/imago Sportfotodienst/profimedia
SPEKTAKL NA ČEKANJU

S Perišićem je rastužio Rakitića i slavio potop, a sad je u obrnutoj ulozi. Od ‘krvnika‘ postaje osvetnik

Ujedno će mu to biti izvrstan test za El Clasico u subotu
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 23. listopad 2024. 08:17

Prije pet godina u ovo vrijeme Hansi Flick se spremao preuzeti Bayern. Nakon remija u Augsburgu sve se glasnije "šuškalo" o smjeni hrvatskog stručnjaka Nike Kovača, a dva tjedna kasnije, poslije poraza u Frankfurtu, njegov asistent Hansi Flick dobio je u ruke baravskog velikana. Rekli bi začudo, ali Rummenigge je imao "nos". Imao je odličan osjećaj.

Samozatajni, danas, 59-ogodišnjak iz Heidelberga, Hansi Flick, bio je gotovo anoniman trener dok nije preuzeo Bayern u studenome 2019.godine, ali u sljedećih 19 mjeseci uzeo je čak sedam trofeja s bavarskim velikanom. Do tada se Flick u svom životopisu mogao pohvaliti tek ulogom asistenta Joachima Lowa u razdoblju od 2006 do 2014. godine kada je Mannschaft stigao do naslova svjetskog prvaka.

Nakon Bayerna dobio je i njemačku reprezentaciju s kojom je otišao na SP u Katar, a od ove sezone je za kormilom Barcelone. U četiri mjeseca Katalonce je pretvorio u onaj stari moćni stroj, ekipu koja melje i zabija kao na traci. Devet pobjeda u 10 utakmica, tri boda više od Reala učinak je Blaugrane u Primeri. Ali, Madriđani dolaze na red tek u subotu, prvo idu uspomene na "prvu ljubav".

image

Hansi Flick

JOSEP LAGO Afp

Trenerski život uvijek piše zanimljive priče, tako je i Hansi Flick došao u situaciju vidjeti kako je igrati protiv Bayerna. Kako je igrati protiv Barcelone osjetio je prije nešto više od četiri godine kada je s bavarskim gigantom demolirao Blaugranu u povijesnom omjeru 8:2. Igralo se četvrtfinale Lige prvaka u Lisabonu iza zatvorenih vrata Luza zbog korona virusa, a Flickov Bayern se najbolje snašao osvojivši naslov prvaka Europe.

Zajedno s Flickom slavili su Lewandowski i Perišić, s druge strane su tugovali poraženi Rakitić i suigrači. Poslije 50 mjeseci Flick je na klupi Barcelone i čeka Bayern, ovog puta na Camp Nou. Iz tog sastava Barce danas su ostali tek Ansu Fatti i vratar Inaki Pena, dok Bayern ima čak devetoricu aktera sa Luza (Neuer, Kimmich, Davis, Muller, Goretzka, Musiala, Coman, Gnabry, Ullrich), dok je deseti, Lewandowski, u međuvremenu preselio u Barcu.

Flicku je sve jasno pred Bayern, najlakša utakmica za pripremu. Zna tko je s druge strane, u dušu poznaje Bavarce koji su zadržali nukleus momčadi koju je vodio Her Hansi. Dva nogometna diva strašnog napadačkog ešalona i Hansi Flick koji se iz "krvnika" pretvara u "osvetnika". Ulog nije najveći, ali utakmica je uvijek velika i zanimljiva. Za trenera Flickova kapaciteta nadasve izazovna. Sjajan test pred subotnji El Clasico u Madridu.

Linker
23. listopad 2024 10:19