PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Pressinphoto/shutterstock Editorial/profimedia
ŠPANJOLCI SE DIVE

Savršena večer Maestra Modrića! Hrvat prvi put nije završio na klupi, ali to je ujedno i loša vijest?

Hrvatski veznjak odigrao je premijerno ove sezone svih 90 minuta u pobjedi Reala nad Bragom
Piše: SNObjavljeno: 24. listopad 2023. 23:21

Madridski Real je u trećem kolu Lige prvaka s 2:1 pobijedio Bragu u gostima, a cijelu utakmicu je odigrao Luka Modrić. Iako je najavljen na klupi, Carlo Ancelotti je Modriću dodijelio ulogu u startnoj postavi, a ovo je bila prva utakmica u sezoni u kojoj je odigrao svih 90 minuta.

Modrić je imao 97% uspješnih dodavanja, sedam ključnih, ali i četiri kriva dodavanja. Osvojio je tri od pet duela, imao dva uspješna ubacivanja i četiri duge lopte. Sofascore je njegovu izvedbu ocijenila sa 7,7, a bolju ocjenu su dobili samo Jude Bellingham (8,1) i Eduardo Camavinga (7,9).

image

Luka Modrić protiv Brage

SOFASCORE

U prvom poluvremenu Modrić nije imao niti jedno krivo dodavanje, a to je istaknula i Marca koja je takvu izvedbu nazvala ‘savršenom utakmicom Luke Modrića u distribuciji lopte‘.

As ističe kako je Modrić svojim iskustvom vodio momčad nazvavši ga Petrom Panom, ali su i istaknuli kako je indikativno da je svih 90 minuta bio na terenu te da to vjerojatno znači kako neće biti u prvoj momčadi u El Clasicu koji se igra u subotu.

‘Precizan na lopti, užitak ga je gledati kako igra u malom prostoru. Možda je izgubio malo na alteticizmu, ali je pokazao klasu, kao i uvijek‘, piše Goal.com.

Portal 90min.com Modriću je dao ocjenu osam, koju je još dobio samo Vinicius. ‘Prijeko potrebna utakmica za Modrića koji nas je vratio u vrijeme s veličanstvenom predstavom u organizaciji igre. Bio je neumoljiv u potrazi za opasnim dodavanjima, a u drugom poluvremenu je bio u isturenijoj ulozi‘, piše 90min.com.

Linker
25. svibanj 2024 08:12