MIGUEL RIOPA Afp
RIJEČ TRENERA

Simeone brutalno iskren nakon ispadanja: ‘Uvijek može biti gore, ali, završili smo tamo gdje smo zaslužili!‘

‘Iz ovakvih situacija je jedini izlaz da znate tko ste. Trebamo se držati zajedno, biti jasni oko toga što želimo‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 02. studeni 2022. 10:26

Malo tko bi stavio novac na okladu da će se Atletico Madrid već početkom studenoga oprostiti od europskih natjecanja za ovu sezonu, pogotovo nakon što mu je ždrijeb Lige prvaka dodijelio Porto, Bayer Leverkusen i Club Brugge.

Međutim, Colchonerosi su završili na posljednjem mjestu skupine B s istim brojem bodova kao i Apotekari, koji zahvaljujući boljem međusobnom omjeru nastavljaju s natjecanjem u Europskoj ligi. Presudio im je poraz u Portu u 6. kolu, gdje je domaćin slavio s 2:1.

- Moramo reagirati radom, i smireno analizirati situacije koje su nas dovele do toga da primimo pogodak u svakoj europskoj utakmici, te što nismo uspijevali zabiti golove. Moramo dobro raditi u natjecanjima koja su nam preostala, u prvenstvu i kupu – rekao je Atleticov trener Diego Simeone.

image
MIGUEL RIOPA Afp

Priznao je da je Porto bio brži, intenzivniji, bolji na drugoj lopti.

- Bili su superiorni. Zasluženo su nas dobili, mi smo zasluženo posljednji u skupini, i učimo. Jasno je da situacija nije dobra, no Europa je iza nas, nadam se da ćemo se oporaviti do nedjeljne prvenstvene utakmice. Moramo prihvatiti ovaj rezultat i vidjeti kako da napredujemo u Europi. Primali smo golove u skoro svakoj utakmici, zabijali smo malo, i skoro svi suparnici bili su superiorni. Završili smo tamo gdje smo zaslužili...

Je li Atletico ovime dotaknuo dno?

- Ne volim taj izraz. Uvijek može biti i gore. Iz ovakvih situacija je jedini izlaz da znate tko ste. Trebamo se držati zajedno, biti jasni oko toga što želimo, i svi se u to moraju uključiti. Klub, ljudi, mi. To je najbolji način.

Spomenuo je Cholo Simeone i važnost mentalne stabilnosti u nogometu.

- Mentalni aspekt dolazi prije svega. Možeš biti talentiran i igrati dobro, biti tjelesno spreman, ali ako emocionalno nisi smiren, ako nemaš samopouzdanja, to te ograničava – zaključio je Simeone, koji je s Alteticom osvojio dva naslova prvaka Španjolske te nastupio u dva finala Lige prvaka.

Linker
25. travanj 2024 10:54