ADRIAN DENNIS Afp
ZANIMLJIVE REAKCIJE

Sjajni napadač Tottenhama reagirao na ponudu velikana, Conte priznao: ‘Iskreno, malo sam se uplašio‘

Jedna od ‘ludih‘ utakmica Lige prvaka odigranih u srijedu bio je i dvoboj Tottenhama i Eintrachta
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 13. listopad 2022. 10:03

Spursi su slavili s 3:2 i tako obavili planirano, iako se vrlo lako moglo dogoditi da momčad Antonija Contea ispusti prednost i to s igračem više.

Iz naše perspektive zanimljivo je spomenuti da su dvojica hrvatskih nogometaša u redovima gostiju skrivili kaznene udarce, po jednog svaki. Prvo Jakić na Kaneu u prvom poluvremenu, potom Smolčić na Gilu u završnici.

Međutim, pri rezultatu 3:1 Harry Kane nije uspio realizirati svoj drugi kazneni udarac, tukao je visoko iznad grede. Gosti su u sudačkoj nadoknadi sve karte bacili u napad, da bi Hugo Lloris ipak sačuvao mrežu nakon neugodnog udarca Alidoua.

image
ADRIAN DENNIS Afp

- Negativan aspekt je završni dio susreta i to mora biti velika lekcija za sve, za mene i za igrače. Utakmica je završena kad sudac zazviždi tri puta – rekao je Antonio Conte, menadžer Tottenhama.

Otkrio je talijanski stručnjak kako se osjećao kad je Kane promašio s bijele točke.

- Iskreno, malo sam se uplašio, jer sam pomislio da bi se svašta moglo dogoditi. Možemo pričati o jako dobroj igri, ali iz tog završnog dijela moramo izvući pouku, svi mi. Kako ja i igrači, tako možda i stadion i navijači! Teško je to. Sad smo nasmiješeni jer smo pobijedili, ali zamislite da je ova utakmica završila neodlučeno. To bi bila katastrofa.

Spursi su ipak izbjegli loš scenarij te im je pobjeda protiv Sportinga u sljedećem kolu dovoljna za plasman u osminu finala. A Conte kaže da je to glavni cilj ove sezone.

- Imamo priliku osigurati prolaz i to bi za nas bilo sjajno ostvarenje. To je bio naš prvi cilj u ovoj sezoni. Sad se okrećemo prvenstvu i utakmici s Evertonom.

Trener Eintrachta Oliver Glasner je kazao:

- Na trenutke se nismo mogli nositi s kvalitetom Tottenhamova napada. Dozvolili smo Kaneu previše lopti, a on ih je obrađivao jako dobro.

Inače, uoči same utakmice oglasio se i Harry Kane glede glasina o ponudi Bayerna vrijednoj 100 milijuna eura. Kazao je 29-godišnji napadač kako je Bayern ‘‘top, top klub‘‘, ali i da je u potpunosti koncentriran na Tottenham.

Inače, Kaneov ugovor s Bayernom istječe na kraju sljedeće sezone, a Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 90 milijuna eura.

Linker
19. travanj 2024 18:01