Lijevo na fotografiji iz 2008. je Guillermo Suarez. I taj Argentinac je igrao za Dinamo u Europi. Majer još nije...
 Damir Krajač/Cropix
NESRETNI PLAYMAKER

SJEĆATE LI SE PEKE I SUAREZA? ILI TIPA KOJEG SU ZVALI ALEXANDRE? Svi oni su igrali za Dinamo u Europi. Jedino aktualna desetka nije odigrala ni minutu

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 30. srpanj 2019. 17:02

Lovro Majer. To je dečko koji nosi Dinamovu ‘desetku’, a kad nosiš taj broj, nosiš i nekakav drugačiji nogometni ‘okus’ u sebi. Pogotovo u Dinamu. I teško se sjetiti kad je netko s brojem 10 u Dinamu teže dolazio do minuta od Lovre Majera.

Ako ovo čita Ante Ćorić, tu brojimo i njega, čak je i on koji je stalno gunđao, imao više sreće od Majera. U Lovru neki i dalje sumnjaju, neki vjeruju da će taj talent sigurno isplivati, puno je okolnosti dosad kreiralo njegovu minutažu u modrom dresu. Lani je imao dugotrajnu ozljedu, nije mogao konkurirati kad su se vadile vize za onu tzv. prvu momčad, koja je odradila veći dio povijesti u Europi, pa ga Bjelica ni na proljeće nije vidio u toj priči.

U HNL-u isto nije igrao previše, mišljenja smo da je bilo prostora za veću minutažu. Pogotovo jer je, kad je igrao, uvijek nešto pokazao. Barem nešto. Onda je protiv Rijeke, treba reći, onakvim crvenim kartonom sam sebi kompromitirao mjesto u momčadi. No, svakako je zanimljivo da aktualna ‘desetka’ nije odigrala ni minutu za Dinamo u Europi.

- Lovro Majer u ovoj formi apsolutno zaslužuje mjesto u Dinamu - rekao je Bjelica nakon pobjede u Koprivnici, a najavio je već i prije da Majera vidi u puno važnijim ulogama ove sezone nego prethodne. Svi ga vidimo.

Koprivnica, 270719.
Gradski stadion.
Nogometna utakmica 2. kola 1. HNL izmedju klubova NK Slaven Belupo i GNK Dinamo Zagreb.
Na fotografiji: Lovro Majer.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

A dok Majer čeka svoje prve minute u Europi za Dinamo, recimo, kako su trenutke slave u Europi doživjeli u ‘svetom dresu’ doživjeli i Zoran Zekić, Guillermo Suarez, Mislav Bradvić, Endri Cekici, Josip Ćalušić, Denis Glavina, Ivan Peko, Brazilac Alexandre (!?). Ne sjećate se? Oliveira smo ga pisali, teško da bi ga pogodili i najveći fanatici ‘Nogometnih ikona’. Kao i Suareza.

Dani Olmo dobit će minutažu, rekao je Bjelica. Ali bilo bi lijepo da i ‘desetka’ Majer krene barem s klupe (jer ni na klupu nije lako upasti) i upiše koju minutu. Ako ni zbog čega, zbog statistike. I Suareza, Oliveire, Carrasca...

Linker
05. svibanj 2024 00:19