GIUSEPPE MAFFIA Nurphoto Via Afp
USKORO SE VRAĆA

Slavni trener: Jedan igrač ima bolju viziju od Brozovića; Mhitarjan: Broz je temeljni igrač Intera!

Brozovićev oporavak od ozljede se odužio, a Katar je sve bliže. Sada i Marcelo dodaje gas...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 27. listopad 2022. 14:02

Inter je u osmini finala Lige prvaka, vezni red je i bez Marcela Brozovića obavio dobar posao, no nama je najbitnije da se hrvatski reprezentativac uskoro vraća. Prema pisanju talijanskog Sky Sporta mogao bi biti s ekipom već ove subote prilikom utakmice sa Sampdorijom u Serie A. Neće još igrati, ali i prve povratničke minute na terenu trebale bi uslijediti nedugo nakon toga.

Glavnu poruku da se ne žuri Brozović je ispoštivao. Iako je nakon utakmice u Beču 25. rujna, koju je napustio zbog rupture mišića, bilo rečeno kako će izostati tri-četiri tjedna, nema ga već pet tjedana, a bude li prema najavama u konkurenciji za nastup, mogli bismo ga vidjeti 6. studenoga u utakmici s Juventusom.

Sad i Marcelo dodaje gas da zaigra jer želi imati ponešto minuta u nogama prije Svjetskog prvenstva. Iako je dosad glavna mantra bila - ne riskirati! Ako bi bio u sastavu za ogled sa Starom damom, koji je na programu šest tjedana nakon njegove ozljede, mogao bi igrati i kasnije s Bolognom i Atalantom, u zadnjim susretima prije okupljanja reprezentacije. Jasno je da nitko nema namjeru izložiti ga opasnosti od nove ozljede, no stiže vrijeme da ga vidimo na djelu.

Nakon pobjede njegovog kluba nad Viktorijom Plzen i plasmana dalje u Ligi prvaka proslavio je to objavom na Instagramu: - Bravo svi. Super ekipa!

U međuvremenu je brojne komplimente dobio Turčin Hakan Calhanoglu, koji ga je zamijenio kao zadnji vezni. Jedan od stručnjaka koji to ističu je i Fabio Capello. On je nakon utakmice s Viktorijom rekao:

- Razliku je napravio vezni red, s Barellom, Calhanogluom i Mhitarjanom to je sektor velike kvalitete. Calhanoglu je igrač s boljom vizijom igre od Brozovića.

Međutim, jedan od junaka u srijedu Armenac Henrik Mhitarjan nije prihvatio narativ da im Brozović zapravo i nije tako bitan. Za Sport Italia je izjavio:

- Itekako se osjeti izostanak Marcela, trebamo ga jer smo momčad koja treba sve igrače. Pokušavamo igrati bez Broza, nekad to uspijeva dobro, nekad ne. Čekamo ga jer znamo da je temeljni igrač ove ekipe.

image

Henrik Mhitarjan

MIGUEL MEDINA Afp

Linker
27. travanj 2024 06:52