Maurizio Sarri

 ANDY BUCHANAN/Afp
U SVOM STILU

Slavni trener poručio: ‘Navijači? Radije bih da me vrijeđaju nego da me gađaju urinom‘

‘Zašto kažnjavamo sve navijače zbog izgreda nekolicine? To nema nikakvog smisla‘, kaže Maurizio Sarri
Piše: SNObjavljeno: 25. listopad 2023. 14:05

Trener Lazija, Maurizio Sarri u svom je stilu, kroz zanimljivih nekoliko rečenica najavio večerašnji dvoboj protiv Feyenoorda na stadionu De Kuip u Rotterdamu, u okviru 3. kola Lige prvaka. Sarri je, kao iskusni lisac najprije nahvalio domaćina:

- U našoj skupini za konkurente imamo Feyenoord i madridski Atletico. Da vam kažem, i jedni i drugi meni su potpuno isti, kada je jačina momčadi u pitanju. Feyenoord zabija golove nemilosrdno. Otkako su prošle sezone izgubili od Rome u Europskoj ligi, Feyenoord je neporažen u 22 utakmice. Bili su nezgodni i prošle sezone, a ove su još bolji - rekao je Sarri.

Prije godinu dana klubovi su se susreli u grupnoj fazi Europske lige. Tada je Feyenoord minimalnim rezultatom na svom stadionu dobio talijanskog predstavnika. U ludom raspletu na kraju, sva četiri kluba u skupini imala su po 8 bodova. Feyenoord je završio prvi, a Lazio treći, što ga je poslalo u nokaut-fazu Konferencijske lige.

- Ovo će biti potpuno drugačija utakmica. Da je po iskustvu, mogli bismo tako i četiri puta izgubiti od Barcelone, pa je peti puta dobiti. To ništa ne znači. Znamo što nas čeka, ako mislimo išta uzeti treba nam nemilosrdnost u napadu, i to od samog starta.

Neće biti navijača Lazija na stadionu u Rotterdamu, nizozemske vlasti nisu im dopustile dolazak u zemlju, a neće biti ni Nizozemaca u Rimu kada se bude igralo tamo. Zna se da su navijači Feyenoorda prije prošlosezonske utakmice protiv Rome počinili štetu na kultnoj fontani u Rimu.

- Te kazne za navijače po meni nemaju nikakvog smisla. Svaki individualac ima svoju osobnu odgovornost za ono što učini. Ako netko ogriješi o zakon, kaznite ga, ne znam, na pet godina i gotovo. Zašto bi branili nekoj obitelji da ode na gostovanje gledati utakmicu? - upitao se Sarri.

Istovremeno, Sarri je upitan i što misli o uveđujućem banneru koji su podigli navijači Lazija.

- Radije bih da me vrijeđaju nego da mi bacaju vrećice urina, kao što su to činili prošle sezone. Bolje je ovako, ako već moraju...

Linker
12. svibanj 2024 10:39