FRANCK FIFE
SENZACIJA ZA UVOD

Šok za PSG u završnici! Jedan od najboljih mladih napadača Europe zavio Neymara i društvo u crno

Nakon velike borbe Manchester United nosi bodove iz Pariza na startu Lige prvaka
Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 20. listopad 2020. 19:59

U derbiju večeri prvog kola nogometne Lige prvaka Manchester United je odličnom predstavom na Parku prinčeva pobijedio europskog doprvaka PSG sa 2-1.

U derbiju večeri "Crveni vragovi" su podsjetili na svoje stare dane "uspjeha i slave" pobijedivši u Parizu europskog doprvaka. ManU je posve zasluženo stigao do važna tri boda na startu "Champions League".

Gosti su poveli u 23. minuti golom Brune Fernandesa iz jedanaesterca. Portugalac je zabio tek iz drugog prekršaja nakon što je Keylor Navas obranio njegov prvi udarac, no vratar pariškog sastava je unaprijed krenuo s linije pa je udarac ponovoljen. Kazneni udarac je skrivio Abdou Diallo oborivši Anthony Martiala.

PSG je izjednačio u 55. minuti Martialovim autogolom. Neymar je ubacio iz kornera, a Martial glavom zatresao vlastitu mrežu. Daleko bolju igru ManU je okrunio novim vodstvom u 87. minuti lijepim udarcem Marcusa Rashforda s ruba kznenog udarca.

U drugom susretu iz H skupine RB Leipzig je očekivano porazio turskog prvaka Istanbul Basaksehir sa 2-0, a oba gola zbio je Angelino (16, 20).

------------------------------------------------------------------------
PSG - MANCHESTER UNITED 1:2 (Martial 55-ag / Fernandes 23'-11m, Rashford 87')
PARIS SG (4-3-3): Navas - Florenzi (od 78. Dagba), Diallo, Kimpembe, Kurzawa (od 86. Bakker) - Herrera (od 79. Rafinha), Pereira, Gueye (od 46. Kean) - Di Maria (od 86. Sarabia), Mbappe, Neymar.
MANCHESTER UNITED (3-4-1-2): De Gea - Tuanzebe, Lindelof, Shaw - Wan-Bissaka, McTominay, Fred, Telles (od 67. Pogba) - Fernandes (od 88. Van de Beek) - Martial (od 88. James), Rashford.

RB Leipzig - Istanbul Basaksehir 2:0 (Angelino 16', 20')
RB Leipzig (3-4-2-1): Gulacsi - Orban, Upamecano (od 66. Konate), Halstenberg - Mukiele, Nkunku (od 70. Kluivert), Kampl (od 58. Adams), Angelino - Olmo (od 64. Henrichs), Forsberg (od 46. Hwang) - Poulsen.
Bašakšehir (4-3-3): Gunok - Caicara (od 30. Ozcan), Škrtel, Epureanu, Bolingoli-Mbombo - Rafael, Topal (od 67. Ba), Kahveci (od 83. Aleksić) - Višća, Crivelli, Turuc (od 84. Giuliano).


LIGA PRVAKA:

SKUPINA H
PSG - Manchester United 1-2 (Martial 55-ag / Fernandes 23-11m, Rashford 87)
RB Leipzig - Istanbul Basaksehir 2-0 (Angelino 16, 20)

LJESTVICA:
1. RB Leipzig 1 1 0 0 2-0 3
2. Manchester United 1 1 0 0 2-1 3
3. Paris Saint-Germain 1 0 0 1 1-2 0
4. Istanbul Basaksehir 1 0 0 1 0-2 0

LIVE PRIJENOS:

Gotovo je i na svim ostalim terenima. Lazio je upisao sjajno ostvarenje protiv Borussije, a Barcelona je na koncu Ferencvaros ispratila s pet zgoditaka u mreži. Utakmice u skupini E završile su podjelom bodova.

KRAJ: Gotovo je! United odnosi velike, ogromne bodove iz Pariza! Zasluženo? Moglo bi se reći...

90' U Parizu nas čekaju još tri minute sučevog vremena. Mogu li se domaći još jednom vratiti?

89' Dvije izmjene sada radi i Solskjaer. Na terenu su Daniel James i Donny van de Beek umjesto Fernandesa i Martiala.

87' GOOOOOL! Rashford je riješio utakmicu. Iz ničega, probio se, oslobodio čuvara i onda naciljao u sam kut Navasa. Ništa nije mogao bivši vratar madridskog Reala. Pravi šok za Parižane!

85' Žuti karton dobio je Danilo Pereira zbog prekršaja nad Fredom... Bio je to pravi hrvački zahvat...

Dvije izmjene u redovima domaćih. Ulaze Sarabia i Bakker umjesto Kurzawe i Di Marije.

82' Jedina utakmica koja je još uvijek bez pogodaka je ona u Londonu između Chelseaja i Seville. Tamo je sredinom drugog dijela u igru ušao Mateo Kovačić, a maločas iz igre izašao Ivan Rakitić.

80' Nove dvije velike prilike za United. Najprije Rashford, a onda puca i Fernandes, ali sve je skinuo Navas.

Pedri postavlja na 4:1 Barcelone protiv Ferencvarosa. Tamo su stvari, čini se, riješene...

79' Rafinha i Dagba su na terenu za PSG umjesto Herrere i Florenzija.

74' Čini se da će odgovor na pitanje iz prethodnog unosa biti negativan. Lazio je opet na plus dva, za 3:1 zabija Akpa-Akpro.

Ne, to nije lik iz PES-ovog Master Leaguea...

71' Borussia se vraća u Rimu. Tko drugi nego - Erling Braut Haaland! Ima li žuto-crni stroj dovoljno vremena za poravnanje ili preokret?

69' Ferencvaros je zabio na Camp Nou! Haratin iz jedanaesterca smanjuje zaostatak na 3.1.

Za to vrijeme, Navas sjajno brani udarac Rashforda u Parizu.

67' Paul Pogba je u igri umjesto Alexa Tellesa, prva je to promjena u redovima Uniteda.

65' Di Maria je stvorio matnu situaciju pred golom Uniteda, nedostajao je samo netko u sredini ne bi li tu loptu sproveo u mrežu.

62' Lagano zatišje u golovima, ali pojačavanje kontakt-igre. Herrera i Neymar su pali, postat će sve zajedno i dosta borbenije kako utakmica bude išla prema kraju.

59' Dvije prilike za Manchester United. Mogao se Martial brzo iskupiti za veliku pogrešku kod autogola, udarac glavom bio mu je međutim, zamalo neprecizan.

Gosti su se sada otvorili, sve zajedno izgleda mnogo ljepše za oči...

Inače, Krasnodar je izjednačio kod Rennesa golom Ramireza.

55' Nakon kornera izjednačio je PSG. Prethodno je Kurzawa slučajno pogodio gredu, a nakon ubacivanja Neymara, Martial postiže autogol i to je 1:1.

53' I dvoboj u Rennesu nešto je ranije započeo sa svojim nastavkom. Tako da od 56. minute golom Guirassyja domaćin vodi protiv Krasnodara s 1:0.

I to je bilo iz jedanaesterca.

50' U Parizu je tek 50. minuta, ali Barcelona s 3:0 vodi od 52. na svom stadionu...

Zabio je Coutinho, Ferencvaros bi večeras mogao doživjeti rezultatski potop.

48' Kakva obrana De Gee! Velika prilika Mbappea, prošao je dvojicu Unitedovih braniča, okrenuo McTominayja i Wann-Bissaku, ali njegov šut brani vratar Uniteda.

46' Krenula su druga poluvremena. U Parizu imamo i prvu promjenu. Moise Kean u igru je kod domaćih ušao umjesto Idrisse Gueyea.

POLUVRIJEME: Vodi United minimalno, ali rekli bismo zasluženo protiv Parižana na Parku prinčeva.

45' U Parizu dvije minute sudačke nadoknade u prvom dijelu, na ostalim terenima već se polako završava...

43' Ansu Fati povećao je Barcelonino vodstvo protiv Ferencvarosa na Camp Nou.

41' U Barceloni, novi rekord Lea Messija. Prvi je to igrač u povijesti Lige prvaka koji je zabio barem jedan pogodak u 16 uzastopnih sezona tog natjecanja.

39' Dobra obrana Navasa. Fernandes ga je mogao ponovo nadmudriti, ovoga puta izvan kaznenog prostora. Bio je vratar domaćih pokriven, ali je upak uspio vidjeti loptu na vrijeme i skrenuti je u korner.

37' Najprije je Neymar dobio žuti karton zbog protesta nakon Mbappeovog simuliranja u suparničkom kaznenom prostoru, a onda je McTominay "požutio" nakon što je upravo nad Neymarom proizveo jedan baš grubi start.

34' Evo zašto je penal ponavljan... Navas je (ipak) s obje noge bio izvan crte, mada je Fernandes poskočio prije upućivanja lopte prema golu.

32' Penal je ponavljao večeras, pa i dalje ostaje na samo jednom promašaju otkako je stigao na Old Trafford.

30' Kiša kroz čitavo vrijeme pada na Parku prinčeva, no nema previše izravnih udaraca, naročito iz kakve malo veće udaljenosti prema vratima.

Tuchel na klupi PSG-a nipošto ne izgleda zadovoljno, čak niti smireno iako se sve još uvijek dade popraviti, glede domaćina.

27' Povela je i Barcelona protiv Ferencvarosa, Messi je pogodio iz još jednog penala večeras.

25' Dvaput VAR, dvaput u korist Uniteda...

Pali su novi golovi i u Rimu, odnosno Leipzigu. Angelino je udvostručio svoj, ali i račun RB-a, dok je Luiz Felipe povećao vodstvo Lazija.

23' GOOOL! Ali, penal se ponovio. VAR je prvi puta provjeravao je li došlo do prekršaja Dialla, a sad je potvrdio da je Navas izletio prije vremena pa je Fernandes ponovio i zabio za 0:1.

22' Obranjen jedanaesterac na Parku prinčeva!

Fernandes nije zabio, skinuo je Navas! Prethodno je Diallo srušio Martiala!

19' Samo dva gola pala su na utakmicama zasad, a nije pretjerano sadržajan ni derbi u Parizu. Izjednačeniji je nego smo mislili.

Manchester je probao, otvorilo se ponešto prostora za Martiala, ali otišlo je preko gola.

15' Slobodan je udarac bio za PSG nakon jednog prekršaja nad Neymarom, bez opasnosti za De Geu.

Leipzig je poveo proiv Basaksehira, zabio je Angelino.

12' Probao je Di Maria sada s poludistance, malo s desne strane iznenaditi De Geu. Španjolski reprezentativni vratar ostao je na razini zadatka, ali Argentinac je pokazao koliko mu malo prostora treba.

Odmah nakon toga bila je i nova prilika za domaće, ali još je jednom De Gea bio dobro postavljen na jednu neugodnu skrenutu loptu prema njemu.

9' Kakva se sada prilika stvorila za United. Rashford je umalo došao do jedne lopte u petercu nakon što je Fernandes ubacio pred gol Navasa. Reagirao je taman koliko je trebalo Diallo, kojeg bi se proglasilo krivcem da je ova akcija gostiju prošla do kraja.

6' Pao je prvi pogodak ove večeri. Ciro Immobile doveo je Lazio u vodstvo protiv dortmundske Borussije.

5' Niz od dva kornera imali su sada nogometaši domaće momčadi, nije to izrodilo neke velike prijetnje za mančesterska vrata. Na početku - klasično ispipavanje bila, ali uz jasne naznake PSG-a za postizanje pogotka.

2' Šteta je što je Park prinčeva večeras prazan. Francuski predsjednik Macron uveo je policijski sat za brojne regije u toj zemlji, a među njima je i pariško područje. Publika bi svakako imala što za vidjeti...

21.00 Utakmice su počele, uživajte pred vašim malim ekranima, bilo TV-prijemnika ili pametnih telefona, laptopa, mobitela...

20.55 Pet minuta preostalo je do početka glavnine večerašnjih utakmica. Uživo smo na Parku prinčeva, ali budno pratimo i preostalih pet dvoboja ove premijerne nogometne noći u Ligi prvaka.

20.46 Club Brugge ipak slavi u Rusiji. Pogotkom De Ketelaerea bodovi odlaze za Belgiju.

Juventus je pak drugim pogotkom Alvara Morate podebljao pobjedu u Kijevu.

20.34 Lovrenov gol UEFA je pripisala kao autogol vratara Horvatha, čuvara mreže Club Bruggea. Ipak, to ne umanjuje zasluge hrvatskog reprezentativca, a nije isključeno da će se naknadno gol ipak podvesti Lovrenu.

20.26 Kakav pogodak Dejana Lovrena! Zenit je izjednačio protiv Club Bruggea. Maestralno!

20.25 Ovoga se mnogi još uvijek sjećaju...

20.15 Dvije utakmice ovog trenutka su u tijeku. Gosti vode. Juventus pogotkom Morate u Kijevu, a kod Lovrenovog Zenita u vodstvu su igrači Club Bruggea zgoditkom Dennisa.

20.10 Glede ostalih dvoboja, u Londonu se sastaju Chelsea i Sevilla. Dok je trener domaćih Frank Lampard odlučio našeg Matea Kovačića ostaviti na klupi, Ivan Rakitić će kod gostiju priliku dobiti od prve minute.

20.05 Stigli su sastavi za današnji glavni dvoboj, onaj kojeg će pratiti većina poklonika europskog nogometa. PSG i Manchester United sastaju se na Parku prinčeva.

Soskjaer je postavio defanzivnih 5-3-2, dok će udarni trojac napadati vrata Davida De Gee.

Linker
27. travanj 2024 23:09