OLI SCARFF Afp
OŠTRO NAKON POTOPA

Španjolci nisu štedjeli Vatrenog: ‘Stara garda Modrić i Kroos bili su suvišni; Luka se nije uspio uključiti u igru‘

Kao i uvijek nakon utakmice Reala, analize su obuhvatile hrvatskog kapetana
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 17. svibanj 2023. 23:36

‘Nikad nismo vidjeli Modrića i i Kroosa da paničare i tako krivo predaju loptu ili prepuštaju posjed. Ovo možda nije naša godina‘, napisao je jedan korisnik Twittera i navijač Reala još tijekom utakmice koja je za kraljevski klub vrlo rano otišla u krivom smjeru.

‘Kroos protiv Manchester Cityja jednostavno nije dobar. Ni Modrić nije dobar. Suočavanje s Liverpoolom i Chelseajem u prethodnim kolima prikrilo je nedostatke Madrida. Nemoguće je s ovom postavom uspjeti protiv vrhunskog kluba‘, napisao je drugi korisnik u istom smislu opisujući nemoć Reala, a posebno dvojca koji je godinama donosio prevagu u sredini terena.

S tim se nije složio bivši igrač Chelseaja Chris Sutton u ‘lajvu‘ na BBC-ju. On je unatoč svemu rekao da je Ancelotti pogriješio kad je Modrića prerano zamijenio i izvadio iz igre.

Kad je Modrić u pitanju, naš je igrač olako izgubio mogućnost da novim trofejom izjednači rekord velikog Francisca Genta od šest naslova prvaka Europe. Marca ga je počastila četvorkom.

‘Ništa inspirirano. U prvom poluvremenu Madrižani nisu ni osjetili loptu pa je bilo nemoguće da Hrvat bude i sam opušten i u najboljem izdanju. U drugom su poluvremenu ‘bijeli‘ imali veći posjed lopte, ali se Luka nije uspio uključiti u igru. Ocjena prvog dijela: ​​4; Konačna ocjena: 4.‘

AS je donio tekst o porazu i ispadanju Reala pod naslovom ‘Potpuni poraz u Manchesteru‘. O Modriću je autor iznio sljedeće opisujući bolju igre Reala u drugom poluvremenu:

‘Nije bilo lako nadoknaditi toliko izgubljenog vremena protiv lidera Premiershipa. Za taj novi i žešći plan, stara garda Modrić i Kroos bili su suvišni. Tu je plan B stupio na snagu - središnji je bio Rüdiger, krilo Alaba, vezni Camavinga, četvrti napadač Asensio...‘

Naravno da ni to nije nimalo pomoglo, dapače. City je naprosto bio bolji...

Linker
25. travanj 2024 08:14