Šime Vrsaljko dobio je udarac u prvom dijelu

 MIGUEL RIOPA Afp
SJAJNA PARTIJA

Španjolci se naklonili hrvatskom heroju! Igrao je ozlijeđen, mora i na operaciju: ‘Ostavio je srce...‘

Nekadašnji, a možda i budući hrvatski reprezentativac oduševio je svojim pristupom u važnoj utakmici
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. prosinac 2021. 16:25

Trebala je nogometašima madridskog Atletica pobjeda u Portu, u posljednjem kolu po skupinama Lige prvaka kako bi prošli među 16 najboljih europskih momčadi. I ostvarili su je, nakon velike bitke, rezultatski možda i lakše od stanja na terenu. Slavlje momčadi Diega Simeonea s tri su gola u mreži suparnika zaokružili Griezmann, Correa i De Paul, ali heroj je netko drugi... Heroj je - Hrvat.

Šime Vrsaljko odigrao je svih 90 minuta, i to na poziciji desnog stopera. Nije Simeone mogao računati na čak četvoricu igrača iz zadnje linije, nije bilo Trippiera, Felipea, Gimeneza i Savića, a uskočio je naš bivši (možda i budući) reprezentativac i odigrao sjajno. I to pod ozljedom!

Imao je ozljedu lica zadobivši jedan udarac za vrijeme utakmice, a iako je trener Simeone tada još imao pravo na zamjene, Vrsaljko nije htio izaći s terena pa je nastavio utakmicu u stoperskom paru s francuskim suigračem Kondogbijom, kojemu to isto tako nije prirodna pozicija.

Španjolski AS ocijenio je Vrsaljkovu partiju u Portu - sjajnom. Vele, bio je silan u zračnim duelima, jak na zemlji i odlučan u namjeri da ostavi srce na terenu za uspjeh svoje momčadi. Ali, sada mora na operaciju, jer je ozljeda lica to iziskuje... Propustit će stoga i gradski derbi s Atleticom u nedjelju u kojem bi opet sigurno zaigrao, kada bi bio u mogućnosti...

- Jako sam sretan zbog Vrsaljka, cijelo drugo poluvrijeme igrao je s tim problemom na licu. To pokazuje koliko nam je svaki igrač važan. Vrsaljko ima snagu, brzinu i vještinu, sjajan je u dodavanjima i ispunjava sve svoje zadatke - rekao je Diego Simeone nakon pobjede protiv Porta.

Linker
20. travanj 2024 10:04