PLES KUGLICA

SPEKTAKULARNI PAROVI U OSMINI FINALA LIGE PRVAKA Čekaju nas super atraktivni okršaji, spektakularni sudar Hrvata, veliki izazov za Mandžu i Modrića

Branitelj naslova pobjednika Lige prvaka Real Madrid će u osmini finala igrati protiv Ajaxa, dok je drugi finalist Liverpool za suparnika dobio minhenski Bayern, odlučio je ždrijeb održan u ponedjeljak u sjedištu UEFA-e u Nyonu.
Piše: HinaObjavljeno: 17. prosinac 2018. 09:22

Prošlosezonski finalist Liverpool, u čijim redovima igra hrvatski reprezentativac Dejan Lovren i kojeg vodi Juergen Klopp igrat će protiv minhenskog Bayerna na čijoj je klupi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač. Još jedan zanimljiv par osmine finala je svakako okršaj Juventusa i Atletico Madrida, a tu će se na suprotnim stranama naći Mario Mandžukić i Nikola Kalinić.

Manchester City ide na Schalke, Manchester United na PSG, Tottenham je "izvukao" Borussiju Dortmund, Olympique Lyonnais Barcelonu, Roma će igrati protiv Porta, a Ajax je dobio teškog suparnika branitelja naslova Real Madrid.

Klubovi su u ždrijebu bili podijeljeni u dva bubnja. U prvom je bilo osam pobjednika skupina, a u drugom osam klubova koji su osvojili drugo mjesto. U osmini finala ne mogu međusobno igrati klubovi iz iste zemlje, niti klubovi koji su igrali u istoj skupini.

Utakmice osmine finala na rasporedu su 12. i 13. veljače, te 19. i 20. veljače, dok su uzvrati 5. i 6., te 12. i 13. ožujka. Ove godine finale Lige prvaka igrat će se 1. lipnja u Madridu na stadionu Wanda Metropolitano.

Ove sezone i to već od osmine finala Liga prvaka će koristiti video tehnologiju (VAR). VAR je u Ligu prvaka trebao biti uveden tek od iduće sezone, ali je UEFA odlučila ranije ga uvesti zbog čestih sudačkih pogrešaka.

Ždrijeb osmine finala Lige prvaka:

Schalke 04 - Manchester City

Atletico Madrid - Juventus

Manchester United - PSG

Tottenham - Borussia Dortmund

Olympique Lyonnais - Barceloma

Roma - Porto

Ajax - Real Madrid

Liverpool - Bayern München

PRIJENOS UŽIVO: ŽDRIJEB OSMINE FINALA LIGE PRVAKA

Kompletirani su parovi osmine finala Lige prvaka. Najzanimljiviji se čine okršaji između Manchester Uniteda i PSG-a, Liverpoola i Bayern Munchena te Atletico Madrida i Juventusa. Nama su posebno zanimljivi dvoboji u kojima će se od Hrvata sučeliti bivši izbornik Vatrenih Niko Kovač na klupi Bayerna i Dejan Lovren s Liverpoolom. Mario Mandžukić igrat će s Juventusom protiv svojega bivšeg kluba Atletico Madrida u kojem će se suprotstaviti bivšem suigraču Nikoli Kaliniću. Ante Ćorić će s Romom igrati protiv Porta, Rakitić će se s Barcelonom za prolaz u četvrtfinale boriti protiv Lyona, a Luka Modrić s Real Madridom ide na noge neugodnom Ajaxu.

12.20: Ostao je Liverpool. Klopp i društvo igrat će protiv Kovačevog Bayerna!

12.19: Sljedeći je Ajax. Igrat će protiv Real Madrida!

12.18: Sada je izvučena Roma. Roma će igrati protiv Porta!

12.17: Izvučen je Lyon. Francuzi idu na Barcelonu!

12.16: Još jedna engleska momčad - Tottenham. Idu na Borussiju Dortmund!

12.15: Sljedeći je Manchester United. United će na PSG!

12.14: Izvučen je Atletico Madrid. Igrat će protiv Juventusa!

12.13: Prva izvučena ekipa je Schalke 04. Igrat će protiv Manchester Cityja!

12.10: Objašnjavaju se tehnička pravila ždrijeba. Klubovi iz istog saveza ne mogu igrati međusobno, pobjednici igraju s drugoplasiranima, prvo se izvlače drugoplasirani, računalo će tijekom cijelog ždrijeba prikazivati sve mogućnosti uparivanja, nakon izvlačenja odredit će se dani i datumi odigravanja.

12.05: Pogledajte kako je izgledao put najboljih klubova do osmine finala.

12.00: Počela je ceremonija izvlačenja najboljih ekipa u ovogodišnjoj Ligi prvaka!

11.55: Iščekuje se početak ždrijeba. Nijedan klub ne može za protivnika dobiti suparnika s kojim je već bio skupini niti klub iz iste lige.

11.30: Ovo je popis pobjednika skupina, dakle nositelja u današnjem ždrijebu osmine finala Lige prvaka.

NOSITELJI U ŽDRIJEBU

Borussia Dortmund, Barcelona, PSG, Porto, Real Madrid, Manchester City, Juventus, Bayern

11.25: Popis nenositelja u današnjem ždrijebu:

NENOSITELJI

Atletico Madrid, Tottenham, Liverpool, Schalke, Roma, Ajax, Lyon, Manchester United

------------------------------------------------------------------

Linker
02. svibanj 2024 10:25