FOT. KACPER PACOCHA/400MM.PL/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Fot. Kacper Pacocha/400mm.pl/imago Sportfotodienst/profimedia
REAKCIJE MEDIJA

Srpskog velikana bacili na koljena, pa im ‘zakucali‘: ‘Poslali smo psa u kućicu, ostaje im da se sami sahrane‘

Animozitet između Partizana i kijevskog Dinama postojao još prije početka susreta
Piše: SNObjavljeno: 24. srpanj 2024. 08:07

Ne prestaju se nizati reakcije na epski poraz Partizana u drugom pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka. Ukrajinski Dinamo Kijev srpski je klub ponizio s čak 6:2 i time konsternirao medije u susjedstvu.

Već smo pisali o "samoubojstvu srpskog nogometa" i "najvećoj sramoti u povijesti kluba", a red je sada došao i na ukrajinske medije, koji u natpisima nakon utakmice nisu imali milosti. Jasno je da je animozitet između dva kluba postojao još prije početka susreta, dovoljno je reći da se radi o srazu ukrajinske i srpske momčadi, pa smo tako prije par dana vidjeli oštru osudu trenera Dinama Oleksandra Šovkovskog kojemu je zasmetao "prijateljski turnir" koji su igrači Partizana nedavno odigrali u Rusiji, zemlji čijoj je agresiji podvrgnuta Ukrajina i zbog koje je Dinamo domaće utakmice prisiljen odigravati van Ukrajine, u ovom slučaju u poljskom Lublinu.

"Dinamo - Partizan 6:2. Ništa poslovno, samo osobno", naslov je na ukrajinskom portalu Ua.football, iz kojeg se odmah može iščitati u kojem će pravcu ići tekst.

"Utakmica časti i dostojanstva za dinamovce. Intenzitet protivljenja osjećao se od prvih minuta. Vitali Bujalski - kapetan Dinama - nije pružio ruku kapetanu Partizana, a igrači ‘groblja‘ su od samog početka aktivno ulazili u duele i borili se s ukrajinskim igračima, povremeno pregrubo", piše Ua.football i dodaje u nastavku:

"Motivacija, dinamika, želja i usmjerenost na golove - sve je to bilo na visokom nivou te večeri od strane Dinama. Reklo bi se da su potjerali psa u kućicu. Poslali su Srbe na svoje mjesto, iako su sami sebi donosili probleme u obrani. Što se tiče ‘groblja‘, preostaje im da sahrane sami sebe. Vidimo se u Beogradu", zaključio je ukrajinski portal.

Linker
01. rujan 2024 22:13