JAVIER SORIANO Afp
ONI SU MALI, ALI SU VELIKI

Srušili ‘kraljeve‘ u njihovom dvorištu, bacili Europu u trans pa oduševili slavljeničkom fotografijom

Realova momčad prema Transfermarktu vrijedi 793, dok ona Sheriffova tek 12 milijuna eura
Piše: SNObjavljeno: 29. rujan 2021. 07:54

Moldavski Šerif pobjeom na Bernabeu protiv Real Madrida (2:1) stigao je do najveće pobjede u klupskoj povijesti. Iako su 'kraljevi' bili bolja momčad tijekom čitave utakmice u kojoj su stvorili više od 30 prilika, Moldavci su u konačnici 'ukrali' sva tri boda nakon fenomenalnog udarca Thillija u 89. minuti.

Nakon rušenja Šahtara u prvom kolu, Šerif je tako stigao i do druge pobjede u skupini i zasjeo na sam vrh. Podsjećamo, Šerif je do skupina najelitnijeg nogometnog natjecanja na svijetu stigao nakon što je u kvalifikacijama izbacio Crvenu zvezdu, a potom i zagrebački Dinamo.

image
JAVIER SORIANO Afp

Ova momčad koja je oduševila svijet sastavljena je od igrača od 14 različitih nacionalnosti, a trenutačno se nalazi na 66. mjestu Uefine klupske ljestvice, a također valja istaknuti kako Realova momčad prema Transfermarktu vrijedi 793, dok ona Sheriffova tek 12 milijuna eura.

Malotko je očekivao da 'mali' Šerif može učiniti nešto više protiv 'kraljevskog' kluba, ali Moldavci su ponovno sve demantirali i tako kreirali možda i najveću senzaciju u povjesti Lige prvaka. Svoju su pobjedu proslavili i prigodnom slikom na Instagramu koja je oduševile nogometne zaljubljenike diljem svijeta.

Linker
27. travanj 2024 00:51