Ronald Gorsic / CROPIX
NEKOLIKO PRAVIH 'POSLASTICA'

STIGLE PRVE REAKCIJE NA ATRAKTIVAN OKRŠAJ PUN ZVIJEZDA Nekad suigrači i konkurenti, a sada na suprotnim stranama: 'Tko ima ambiciju, nema straha'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. prosinac 2018. 18:26

Dvoboji osmine finala Lige prvaka nude nekoliko pravih 'poslastica'. Svakako najzanimljiviji parovi su Liverpool - Bayern, Manchester United - PSG, te Atletico Madrid - Juventus.

Atletico Madrid i Juventus su se do sada samo jednom susreli europskim natjecanjima. U sezoni 2014/15. igrali su u istoj skupini Lige prvaka. Atletico je slavio u Madridu 1:0 golom Arde Turana, dok je uzvrat u Torinu završio bez golova. Juve je te sezone dogurao do finala u kojem je izgubio od Barcelone (1:3), dok je Atletico ispao u četvrtfinalu od gradskog suparnika Reala.

Bit će to ogled bivšeg i sadašnjeg kluba Marija Mandžukića. Hrvatski napadač je za Atletico igrao u sezoni 2014/15. postigavši 12 golova u 28 nastupa. Njegovo mjesto, ne tako uspješno sada je zauzeo Nikola Kalinić.

Trener Juventusa Massimiliano Allegri odmah je nakon ždrijeba objavio na svome Twitter profilu:

"Tko ima ambiciju, nema nikakvog straha."

Legenda Juventusa Čeh Pavel Nedved izjavio je da je Juve dobio najtežeg mogućeg protivnika u Ligi prvaka.

"Potrebno je imati i sreće u ovoj fazi, ali mi imamo vrlo snažnu momčad koja može dogurati daleko, a i talijanske klubove nikad ne smijete podcijeniti. Njihova snaga je u obrani. Sjajno igraju otraga, a zatim ti Griezmann i društvo stvore gomilu problema u napadu. Mislim da će to biti dvoboji s malo golova i s puno kvalitete na obje strane."

Linker
28. travanj 2024 07:23