Slavlje igrača Lokomotive
 VLADO KOS/CROPIX
ZABRINUTOST ZBOG KORONE

Stigli su rezultati, sjajne vijesti za Rapid, ali i za Lokomotivu: ‘Ždrijeb nas je poslao u Zagreb...‘

Što austrijski mediji kažu o šansama njihovog predstavnika protiv zagrebačkog sastava?
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 13. kolovoz 2020. 15:27

U utorak prije podne dobra je vijest razveselila Rapid – svi su testovi igrača i stručnog stožera na COVID-19 bili negativni, pa bečki klub, suparnik Lokomotive u 2. kvalifikacijskom kolu za ulazak u Ligu prvaka, normalno nastavlja pripreme za novu sezonu. Testiranje je, inače, bilo obavljeno u ponedjeljak, nakon što su igrači proveli nekoliko dana u samoizolaciji, budući da su se u četvrtak vratili s naprasno prekinutih priprema iz Bad Tatzmannsdorfa, zbog pozitivnog testa jednog igrača.

Rapid će tako tijekom ovoga tjedna odigrati dvije planirane trening utakmice. Inače, u austrijskim je medijima predstavljena Lokomotiva i načelni je zaključak da je Rapid dobro prošao tijekom izvlačenja parova, jer bi nizozemski AZ Alkmaar i grčki PAOK bili ipak teži suparnici. Ali, posebno se naglašava sljedeće:

- Rapid je papirnato dobro prošao. Međutim, bila bi velika pogreška olako shvatiti ovu utakmicu. Istina je da Lokomotiva nema velikih i zvučnih imena, ali momčad koja završi na drugom mjestu u zemlji svjetskog doprvaka svakako zaslužuje respekt i nikako se ne smije podcijeniti!” - pišu Austrijanci.

A trener Rapida, Dietmar Didi Kühbauer, kaže:

- Naravno da bi nam bilo draže da smo domaćini, ali to nismo mogli birati, ždrijeb nas je poslao u Zagreb. Lokomotiva iza sebe ima sjajnu sezonu, mlada je i opasna i morat ćemo odigrati vrlo dobro za prolaz. Bilo bi kobno kad bismo pomislili da nas čeka laka zadaća - govori oprezni Didi Kühbauer.

Sportski direktor, Zoran Barišić, kratko je dodao:

- Lokomotiva je prošle sezone igrala vrlo atraktivan nogomet. Ostala je bez nekoliko važnih igrača, ali to ne umanjuje našu ozbiljnost u pripremi dvoboja. Bilo bi bolje da se igraju dvije utakmice, ovako nema mogućnosti popravka pogreške, bit će to veliki izazov za obje momčadi. Šteta je i što nismo domaćini, ali učinit ćemo sve kako bismo pobijedili - rekao je Barišić.

Linker
20. travanj 2024 12:44