Mateu Alemany i Jordi Cruyff

 URBANANDSPORT Nurphoto Via Afp
BILI SU U LOVU

Što su čelnici Barcelone sinoć radili u Londonu? Španjolci otkrivaju: ‘Tajna operacija već je počela‘

Pogledali su samo jednog igrača, a nije poznato je li bilo kakvih konkretnih poteza
Piše: SNObjavljeno: 19. travanj 2023. 05:45

Zgodan je naslov u srijedu rano ujutro lansirao španjolski list Mundo Deportivo u svom digitalnom izdanju. Vele, tajna Barcelonina operacija već je počela. Koliko tajna zapravo jest, teško je reći, jer u sebi skriva neke podatke koje dobar dio nogometne javnosti u širem smislu već zna, ali dobro...

No, javlja Mundo da su Jordi Cruyff, sportski direktor kluba, odnosno Mateu Alemany koji utjelovljuje funkciju direktora nogometnih operacija bili "u lovu" na Stamford Bridgeu gdje su uživo promatrali utakmicu Chelseaja i madridskog Reala u četvrtfinalu Lige prvaka. Nisu Alemany i Cruyff došli skautirati Real, budući da su za ovu sezonu svi veliki španjolski derbiji već odigrani, nego su došli provjeriti kako igraju tri njihova potencijalna pojačanja za sljedeću sezonu.

A sva tri igraju za Chelsea. Doduše jedan, Pierre-Emerick Aubameyang protiv Reala nije niti mogao igrati jer nije niti bio prijavljen za Ligu prvaka. Aubameyang je velika želja kluba otkako je ljetos napustio Barcelonu. Na Camp Nou računaju da će, iako mu ugovor s Chelseajem ističe u ljeto sljedeće godine od Engleza dobiti slobodne papire i vratiti se. Da je to obostrana želja, nije skrivao niti sam igrač koji u Chelseaju skuplja mrvice sa stola kada su minute za igru u pitanju.

No, kad već nisu mogli vidjeti Aubameyanga, čije nogometaško umijeće već ionako poznaju, pretpostavili su da će moći pogledati Cesara Azpilicuetu. No, jedan od kapetana Barcelone ne igra već gotovo dva mjeseca budući da se oporavlja od ozljede glave. Poznato je da je Azpilicueta bio na pragu potpisa za Barcu prošlog ljeta, no tada se odlučio na dvogodišnje produljenje suradnje s Chelseajem.

Treći kojeg su si Cruyff i Alemany podcrtali jest N‘Golo Kante. Francuskom veznjaku koji je u utorak bio među rijetkima u Chelseaju koji su koliko-toliko zadovoljili igrom, ugovor ističe 30. lipnja ove godine. Barcelona tu vidi priliku da ga uzme bez odštete, a to je i model po kojem će poslovati u narednom razdoblju s obzirom na more financijskih nedaća koje snalaze klub.

Linker
20. svibanj 2024 23:36