RONALD GORSIC/CROPIX
SASTAV ZA CLUJ

Što to Zoran Mamić sprema Rumunjima? Samo jedno mjesto je otvoreno, a ovo su dvojica glavnih kandidata

U veznoj liniji sigurni bi trebali biti Ademi i Gojak, na krilima Kadzior i Oršić, a u špici Petković
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 24. kolovoz 2020. 22:31

Sitno se broji, Dinamo u srijedu igra svoju prvu kvalifikacijsku utakmicu protiv Cluja. Iskreno, nikad s većom neizvjesnošću nismo čekali jedan europski nastup zagrebačkog kluba.

Teško je predvidjeti kako će Mamićevo društvo izgledati protiv Rumunja. Konačnicu prošle sezone Modri su odigrali slabašno, opravdavalo se to rano riješenim prvenstvom i korona stankom. Onda je slijedio kratak odmor, te početak novog prvenstva. U sudaru s oslabljenim Lokosima izgledalo je dobro, ali je onda bilo siromašno u Puli. Mamić je u obje utakmice miksao momčad, niti u jednoj nije igrao onaj sastav koji će igrati u Cluju.

Svašta se događalo u plavom klubu ove turbulentne godine. Odlazak Bjelice, smjena Jovičevića, povratak Zorana Mamića. Sve u vrlo kratkom vremenskom razdoblju. Još se na sve nadovezala pandemija... U dosadašnjem dijelu prijelaznog roka, maksimirsko društvo nije se pojačalo s niti jednim igračem koji bi odmah uzeo svoje mjesto u udarnih jedanaest, stigli su Kastrati, Jakić, Tolić i Milić, ali je gotovo sigurno da nitko od te četvorke neće biti u udarnom sastavu momčadi koja će se suprotstaviti Rumunjima.

image
Lovro Majer
RONALD GORSIC/CROPIX

Forma je nepoznanica

Netko će kazati da je to možda i dobro, jer Mamić na društvo Dana Petrescua kreće s provjerenim snagama. Međutim, držimo da je današnji Dinamo, kad je forma igrača u pitanju, ipak velika nepoznanica.
U kojem će sastavu Modri istrčati u Cluju? Kad se radi o obrani, onda bi sve trebalo biti jasno. Na vratima će biti Livaković, dvojica stopera bit će Theophile i Dilaver, na desnom beku Stojanović, na lijevom Leovac.
U veznoj liniji sigurni bi trebali biti kapetan Ademi i Gojak, na desnom krilu Kadzior, na lijevom Oršić, a u špici napada Petković. Ispada da je otvoreno samo jedno mjesto, ono ofenzivnog veznjaka.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX

Tajfun u leđa

Za koga će se odlučiti Mamić? Za Lovru Majera ili Luku Ivanušeca? Nama izgleda da bi u prednosti trebao biti Lovro Majer. Odigrao je Lovro odlično protiv Lokomotive, nije bio loš niti protiv Istre. Ako se Mamić odluči za njega, onda mu je to velika prilika. U prošloj europskoj sezoni Majer je ulazio u igru samo na četiri utakmice, dobio je šest minuta protiv Saburtala, ukupno 34 minute u dvije utakmice protiv Ferencvarosa, te devet minuta protiv Manchester Cityja.

Dakle, u Europi je Majer na terenu proveo slabašnih, mizernih 49 minuta... Na nekim utakmicama nije bio niti na klupi za pričuve.

Možda je naše razmišljanje previše dramatično, ali čini nam se da bi početni sastav Dinama u Cluju mogao odrediti kompletnu karijeru Lovre Majera u plavom klubu. Ukoliko starta u udarnih jedanaest, onda će to za njega biti nevjerojatna injekcija samopouzdanja, ogroman poguranac, tajfun u leđa. Majer je stalno tražio dokaz da je igrač za udarnu europsku momčad. Nije ga našao kod Bjelice. Hoće li ga naći kod Mamića? Ako ostane na klupi nakon što se iskazao u početne dvije utakmice HNL-a, plašimo se da bi mogao potonuti...

Linker
18. travanj 2024 15:23