MORITZ MLLER/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Moritz Mller/Alamy/Alamy/Profimedia
POLAKO SE PROBIJAJU

Strah od nereda na ulicama, čitav grad je na nogama zbog fanatičnih navijača: ‘Nemojte padati na provokacije‘

‘Svi mi moramo današnji dan učiniti sretnim, bez ikakve rasprave s ljudima koji dolaze u grad‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 15. ožujak 2023. 09:11

Nakon nereda koji su se dogodili na ulicama Frankfurta uoči prve utakmice osmine finala Lige prvaka između Eintrachta i Napolija (0:2), talijanske su vlasti zabranile dolazak gostujućih navijača s područja Njemačke.

Takva je odluka pala nakon što su njemački fanovi svojim talijanskim suparnicima priredili ‘sačekuše‘ po ulicama i kafićima, no kasnije je ipak revidirana te se odnosi samo na osobe koje su rođene ili imaju prijavljeno prebivalište u Frankfurtu.

Naravno, izrečena zabrana nije spriječila njemačke navijače da ipak krenu na put. Talijanski su mediji izvijestili da oko 400 Eintrachtovih fanova napreduje prema Napulju, te da su u Italiju ušli u Salernu, Bariju i Bergamu. Njih oko 300 primijećeno je na željezničkom kolodvoru u blizini Salerna.

Dakako, u Napulju vlada zabrinutost zbog mogućih nereda, pa se tim povodom oglasio i Napolijev kapetan Giovanni Di Lorenzo.

- Nemojte padati na provokacije. Svi mi moramo današnji dan učiniti sretnim, bez ikakve rasprave s ljudima koji dolaze u grad. Ne samo na stadionu, nego i na ulicama i trgovima, bilo gdje u našem čudesnom gradu – poručio je Di Lorenzo u svojoj video poruci.

Linker
10. svibanj 2024 05:04