REUTERS
NIJE PRIČA JOŠ GOTOVA

STRUČNI KOMENTAR Real je jedini pogodak primio nakon što je zaspao Luka Modrić, Neymar je igrao privatnu utakmicu, a Zidane je povukao prave poteze!

Tipična utakmica za ove dvije momčadi. Vidjeli smo igru dva različita sustava gdje se Zidane odlučio za 4-4-2 s rombom u sredini. Dojam je da je svjesno u susret ušao s tom formacijom jer je želio visoko pritisnuti PSG, htio je imati prevlast jer su se bekovi dosta visoko digli. Međutim, PSG je prijetio iz kontre i polukontre. Iskreno, nisam u prvom poluvremenu vidio atomski nogomet, izgledalo je to prilično statično. ZA SN PIŠE: SAMIR TOPLAK
Piše: Samir ToplakObjavljeno: 15. veljača 2018. 09:39

Real je primio pogodak nakon što je Luka zaspao, nije ispratio Rabiota i kasnije je bilo teško. No, glupo skrivljeni penal Parižana je dignuo Blancose i vratio ih u igru, iako je Ronaldo i prethodno imao dva zicera. Ono što čudi, PSG je bio dosta rezerviran, očekivao sam da će ući goropadnije s obzirom da su u dobroj formi, a Reala je zahvatila određena kriza. Umjesto da su se pokušali nametnuti, probali preko bokova napraviti višak jer Real nije dobro pokrivao bočne pozicije.

U drugom dijelu im je Dani Alves pravio probleme, bili su svjesni da tu ima prostora, napravili su nekoiko prilika, međutim, kako je utakmica išla prema kraju, sve je vuklo na neriješeni rezultat. Ipak, dogodio se 'blitzkrieg' Reala, na brzinu su zabili dva gola, Zidane je povukao prave poteze. Bilo je s obje strane početničkih grešaka, oduzimale su se lopte u opasnoj zoni, svi golovi su praktički pali nakon određenih pogrešaka.

No, nije priča gotova, ali ovo je veliki rezultat za Real. Dakle, PSG je doživio šok i tko zna što će im biti u glavi tijekom uzvrata. Real je napravio veliki korak ka četvrtfinalu. I treba još dodati da u ofenzivnom dijelu Parižani igraju individualnu utakmicu. Pa Neymar, koliko god bio dobar igrač, igra privatnu utakmicu, igra za sebe. Kada to prolazi onda je super, ali u ovakoj utakmici kad je suparnik vrhunski, onda nije lako.

Što se tiče Luke, može puno bolje, bio je točan u pasu, odradio je korektno utakmicu, ali znamo da on može bolje, to je sasvim jasno.

Utakmica nije bila atraktivna koliko sam očekivao, iako su viđena četiri pogotka, pa moramo biti zadovoljni...

Linker
02. svibanj 2024 09:13