Action Images via Reuters
'TANKA' LINIJA REDSA

STRUČNJACI SE SLAŽU DA JE LOVREN TREBAO IGRATI PROTIV BARCELONE 'Dejan bi trebao razmisliti o odlasku iz Liverpoola, on odmah može pronaći novi klub!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. svibanj 2019. 11:58

Lionel Messi vjerojatno je pokopao nade Redsa u još jedno finale Lige prvaka. Dobro, idemo ostaviti još malo nade Kloppovoj momčadi, nikad se ne zna, ova sezona LP-a ponudila je mnoga iznenađenja i senzacije. Ali recimo da su šanse za prolaz Barce 90:10...

Da je Salah zabio umjesto da je pogodio vratnicu nakon što je Messi zabio iz slobodnjaka, bile bi veće, ali nije se dogodilo. Tako da bi ova sezona za Redse mogla ispasti zapravo tragična, iako su igrali - izvrsno! No što im to vrijedi kad će, po svemu sudeći, ostati bez trofeja. Sve je manje-više bilo za pet, ali očito je trebalo biti za pet plus. U Premiershipu dva kola prije kraja zaostaju bod za Manchester Cityjem, koji još dočekuje Leicester te gostuje kod Brightona. U Ligi prvaka, kako sada stvari stoje, neće u finale, gdje su bili prošle sezone. Izgleda da će njemački trener dobiti novi nadimak - Jürgen Klopp zvani Nula Trofeja.

Soccer Football - Champions League Semi Final First Leg - FC Barcelona v Liverpool - Camp Nou, Barcelona, Spain - May 1, 2019  Liverpool manager Juergen Klopp before the match   REUTERS/Sergio Perez
REUTERS

Ima li mjesta?

Nas u ovoj priči ponajviše zanima Dejan Lovren, koji je na Camp Nouu ostao na klupi. Kad je u posljednjem kolu Premiershipa zaigrao u paru s Van Dijkom protiv Huddersfielda, pomislili smo da ga Klopp sprema za ogled s Barcom. Isto tako, kad je u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka igrao jako dobro u pobjedi protiv Porta, držali smo da je to - to, da se za stalno vratio u udarni sastav. Međutim, bila su to, očito, kriva promišljanja.

Soccer Football - Premier League - Liverpool v Arsenal - Anfield, Liverpool, Britain - December 29, 2018  Liverpool's Virgil van Dijk with Dejan Lovren before the match   REUTERS/Phil Noble  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
REUTERS/Phil Noble

Protiv Barce na Camp Nouu stoperski su par činili Matip i Van Dijk. Nakon utakmice legendarni Unitedov stoper Rio Ferdinand, koji radi kao komentator na BT Sportu, žestoko je kritizirao Nizozemca koji kotira kao jedan od najboljih stopera na svijetu.

- Mogao je vidjeti Suareza tamo. To nije viša matematika, on je točno ispred njega. To je tvoj čovjek, ima broj devet na leđima. Van Dijk je bio statičan i to je kriminal u toj poziciji. On mora biti Matipove oči i uši. Trebao je premjestiti Matipa tamo gdje želi da bi možda zaustavio loptu, ali ako već nije, morao je ići na svog čovjeka.

Screenshot

Sličnu je kritiku Nizozemcu uputio i Arsene Wenger, koji radi kao komentator na BeIN Sportsu. A što kažu naši nogometni stručnjaci? Ima li Dejan Lovren mjesta u udarnoj postavi Redsa?

Dokazao se

- Na utakmici s Barcom stoperi Liverpoola bili su dosta tanki. Pogotovo su loše reagirali kod prvog pogotka Suareza. Ubacio se između njih dvojice, a Van Dijk nije napravio ni korak. Igrač na toj razini morao je bolje reagirati. Ako nije u pitanju neka ozljeda, Lovren bi trebao igrati u udarnom sastavu Liverpoola - kaže trener i bivši poznati nogometaš Damir Milinović.

Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

- Na Svjetskom je prvenstvu u Rusiji sjajno igrao, čuvao sve velike napadače, pokazao je da s njima može izlaziti na kraj. To što govorim ne govorim zato što je Lovren naš, nego je on u puno utakmica pokazao da se na njega može računati. Zanimljiva je ta priča oko Lovrena. Naravno da svi igrači ponekad upadnu u krizu. Međutim, kad on upadne u neku malu krizu, onda ga, za razliku od nekih drugih, trener odmah makne iz sastava. Drugi naprave veće pogreške, ali ostaju u sastavu ili eventualno ne igraju jednu utakmicu. Lovren bi protiv Barcelone bolje izgledao nego Matip i Van Dijk.

Milinović ima zanimljivo mišljenje kad je riječ o Lovrenovu ostanku u Redsima.

- Očito je da Klopp nema puno povjerenje u njega, pametno bi bilo da Lovren razmisli o odlasku iz Liverpoola! Nije lako otići iz takvog kluba, ali Lovren se ne treba bojati za svoju karijeru. On odmah može pronaći novi veliki klub.

Potreban razgovor

Igor Pamić pak misli ovako:

- Lovren je dugo imao problema s ozljedom. Liverpoolu s druge strane ide jako dobro u Premiershipu, a i u Ligi prvaka, bez obzira na ovaj poraz od Barcelone. Lovren ima mjesta u Liverpoolu, klub ima povjerenja u njega, što je pokazala i prošla sezona, pa i ova do ozljede. Međutim, kad zadnja linija igra dobro, ona se teško mijenja, a dosad je ta linija u Redsima igrala dobro. Zato mislim da su Matip i Van Dijk zaslužili startati na utakmici s Barcelonom.

Pula, 260715.
Stadion Aldo Drosina.
Utakmica 3. kola 1. HNL izmedju NK Istra 1961 i HNK Hajduk.
Na fotografiji: Igor Pamic.
Foto: Danijela Peracic / CROPIX
Danijela Peracic / CROPIX / CROPIX

Lovren je predobar igrač da bi sjedio na klupi, pa Pamić nudi slično mišljenje kao i Milinović.

- Kad se radi o njegovu ostanku u Liverpoolu, to je stav politike kluba i samog Lovrena. On je iskusan igrač i znat će procijeniti što je najbolje za njega. Sigurno će razgovarati s trenerom i vidjeti koliko na njega računa u sljedećoj sezoni. To će sigurno utjecati na Lovrenovu odluku. Osjeti li da neće biti standardni igrač, ima velikih klubova u Europi koji bi ga htjeli i gdje će biti standardni dio udarne postave, a negdje bi mogao imati i veću plaću. Isto tako, mislim da će ostanak u Liverpoolu ovisiti o njegovu osobnom zadovoljstvu. Lovren mora biti sretan u klubu, uživati u tome što radi. Ako nije tako, onda treba promijeniti klub - zaključio je Pamić.

Linker
03. svibanj 2024 20:59