Luka Modrić

 JORGE GUERRERO/Afp
SVE ZBOG OZLJEDE

Stručnjaci upozoravaju: Modrić maksimalno riskira igranjem protiv Cityja. U pitanju je i nastup za Vatrene

Prema prvim predviđanjima Hrvat je trebao propustiti večerašnju utakmicu, ali to se neće dogoditi
Piše: SNObjavljeno: 09. svibanj 2023. 14:01

Luka Modrić će igrati večeras za Real u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja, ali hrvatski nogometaš puno riskira u toj utakmici, piše španjolski portal Relevo.com. Autori teksta podsjećaju kako se Modrić prema prvotnim predviđanjima još nije trebao vratiti na terene.

Modrić je ozlijedio mišić na preponi lijeve noge te je po prvim predviđanjima trebao propustiti finale Kupa kralja protiv Osasune te utakmicu protiv ‘Građana‘. No hrvatski nogometaš je već protiv Osasune ušao u 82. minuti, a večeras bi trebao biti u udarnoj postavi ‘Kraljevskog kluba‘.

- Luka Modrić i ostali - odgovorio je novinarima Carlo Ancelotti na pitanje tko će igrati protiv Cityja, a Relevo ističe kako je Hrvat u utrci s vremenom posjetio Beograd i liječnicu Marijanu Kovačević koja je poznata u cijelom svijetu po svojim specifičnim metodama saniranja ozljede mišića. Ona je već izliječila nekoliko velikih zvijezda kojima drugi liječnici nisu mogli pomoći.

Bez obzira na činjenicu da se Modrić vratio na teren protiv Osasune, stručnjaci koje su iz Reala konzultirali se slažu kako Modrićevo sudjelovanje u utakmici protiv Guardiolinih igrača nosi "maksimalni rizik". Ozljede tetive koljena ovakvog tipa teško je u potpunosti zaliječiti, a opasnost od ponovne ozljede je velika, prenosi Relevo, pogotovo ako se oštećeni mišić podvrgne intenzivnom sprintu i naporu, što će se sigurno dogoditi večeras.

Modrić je ipak odlučio zaigrati u ovoj utakmici umjesto da se još odmara, a eventualno pogoršanje ozljede bi mu sigurno donijelo pauzu od nekoliko mjeseci što bi značilo da ne bi mogao igrati ni u polufinalu Lige nacija koje Hrvatska igra 14. lipnja protiv Nizozemske. Bio bi to veliki udarac za Vatrene i Zlatka Dalića, ali i za samog Modrića koji priželjkuje podizanje trofeja i s reprezentacijom nakon što ih je podigao već 29 s klubovima. No bez obzira na sve, veliki sraz s Manchester Cityjem ne želi propustiti ni po koju cijenu.

Linker
18. svibanj 2024 18:39