Alessio Morgese/nurphoto/shutterstock Editorial/profimedia
BIJES I NEVJERICA

Sudac uništio talijanski okršaj, Spalletti grmio, kapetan Milana ispalio: ‘Takva odluka je potpuno glupa‘

"Takav ćemo dati primjer djeci, da možete raditi što god poželite jer neće biti kažnjeno?"
Piše: SNObjavljeno: 13. travanj 2023. 08:07

Nakon Milanove 1:0 pobjede protiv Napolija u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka najviše se priča o sucu.

Pravdu je na San Siru dijelio Istvan Kovacs. Ovaj 38-godišnji Rumunj našao se više puta u središtu pozornosti, tijekom 95 minuta igre, uključujući sudačku nadoknadu, podijelio je devet žutih kartona, od čega šest igračima Napolija, a u 74. minuti isključio je Andrea-Franka Anguissu. Tako je Anguissi pokazao dva žuta kartona u razmaku od četiri minute, a da stvar bude gora za Napoli u 78. minuti je opomenuo i Min-Jae Kima zbog čega će ovaj propustiti uzvrat u Napulju.

Anguissino isključenje možete pogledati OVDJE.

- Prvo nije pokazivao kartone, a onda ih je dijelio previše. Utjecao je na utakmicu - ocijenio je Fabio Cannavaro, nekadašnji svjetski prvak s talijanskom reprezentacijom.

image
Alessio Morgese/nurphoto/shutterstock Editorial/profimedia

- Kimovo ponašanje je bilo bezobrazno? Ako ćemo već pričati o lošem ponašanju, ajmo onda pričati o Leaovom udaranju korner zastavice. Znači možete udarati sve po terenu? Takav ćemo dati primjer djeci, da možete raditi što god poželite jer neće biti kažnjeno? To je bila nesportska gesta - grmio je Napolijev trener Luciano Spalletti, pa dodao:

- A žuti karton trebao je dobiti i Krunić čiji je prekršaj bio gori od onog koji je napravio Zielinski. Ali ne želim pričati o sucima, Rosetti je bio tamo, neka se on time bavi.

Leaaovo uništavanje korner zastavice možete pogledati OVDJE.

A nezadovoljni suđenjem bili su i iz Milana. Bilo je to vidljivo po reakciji Davidea Calabrije nakon posljednjeg sučevog zvižduka. Branič ‘Rossonera‘ imao je raspravu sa sucem Kovacsem prigovarajući mu što nije dosudio jedanaesterac za Milan nakon starta Stanislava Lobotke na Alexisu Saelemaekersu. A tražio je objašnjenje i zašto je on dobio žuti karton.

- Tijekom utakmice sudac je zvao mene i Di Lorenza jer je stalno bilo problema s VAR-om koji je malo radio, pa malo nije. Tražio sam objašnjenje, a četvrti sudac me odgurnuo. Ne razumijem zašto mi nisu dali da govorim, pa ja sam kapetan. Dobio sam žuti karton, što je potpuno glupo. Ako ja kao kapetan momčadi ne mogu govoriti, pa tko onda može? - pitao se Calabria.

Linker
04. srpanj 2024 01:52